Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Se Schimba Serverele DNS pe PC sau Laptop cu Windows 11

Uite Cum Se Schimba Serverele DNS pe PC sau Laptop cu Windows 11

Dacă vă confruntați cu probleme de conectivitate la rețea, puteți găsi mai jos pașii pentru a schimba serverul DNS în Windows 11, care ar trebui să vă ajute în rezolvarea problemei.

Schimbarea serverului DNS în Windows 11

Cum schimbi serverul DNS? În mod implicit, Windows 11 configurează automat conexiunea la internet pe computerul dvs. utilizând serverele DNS ale furnizorului dvs. de servicii de internet.

Această setare automată a serverului DNS este convenabilă și se potrivește majorității utilizatorilor care nu doresc să treacă prin complicațiile de a configura manual serverele DNS pe computerele lor.

Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu viteze de navigare lente în anumite perioade ale zilei, problema se datorează, de obicei, faptului că serverele DNS ale furnizorului dvs. de servicii de internet sunt aglomerate.

În astfel de cazuri, puteți lua în considerare schimbarea serverelor DNS de pe computerul dvs. la Google Public DNS, OpenDNS sau Amazon DNS și vedeți dacă acest lucru ajută la rezolvarea problemei.

Un alt motiv pentru a schimba serverele DNS este de a utiliza caracteristici avansate, cum ar fi filtrarea conținutului, controlul antiphishing și protecția copiilor, disponibile în OpenDNS și în alți furnizori.

1. Pași pentru a schimba serverele DNS în Windows 11

Apăsați pe butonul Start > pictograma Setări > selectați fila Rețea și Internet din panoul din stânga. În panoul din dreapta, faceți clic pe fila Properties (Proprietăți), situată sub rețeaua activă curentă.

În ecranul Proprietăți WiFi, derulați în jos până la secțiunea Atribuire server DNS și faceți clic pe opțiunea Editare.

În fereastra pop-up Editare setări DNS de rețea, utilizați meniul derulant pentru a selecta opțiunea Manual și introduceți 8.8.8.8.8 ca DNS preferat și 8.8.4.4 ca adresă DNS alternativă.

Nota: Dacă doriți să folosiți OpenDNS, introduceți 208.67.222.222 ca DNS preferat și 208.67.220.220 ca DNS alternativ.

După ce ați terminat, asigurați-vă că faceți clic pe butonul Save (Salvare) pentru a salva noile setări ale serverului DNS pe computer.

Opțional: Puteți, de asemenea, să activați comutatorul IPV6 și să schimbați serverele DNS pentru IPV6 newtork pe computerul dvs. introducând serverele DNS preferate și alternative pentru rețeaua IPV6.

Schimbați la Google Public DNS sau OpenDNS

Atât Google Public DNS, cât și OpenDNS sunt gratuite și puteți schimba serverele DNS de pe computerul dvs. în Google Open DNS introducând 8.8.8.8.8 ca DNS preferat și 8.8.4.4 ca adresă DNS alternativă.

Dacă doriți să utilizați OpenDNS, introduceți 208.67.222.222 în caseta Server DNS preferat și 208.67.220.220 în caseta Server DNS alternativ.

4.9/5 - (11 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *