Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Se Dezactiveaza Parola De Logare In Windows

Uite Cum Se Dezactiveaza Parola De Logare In Windows

Windows vă permite să vă protejați datele și computerul prin mai multe metode, cum ar fi protecția prin parolă a contului, criptarea BitLocker, File History pentru recuperarea în caz de dezastru etc. Cu toate acestea, dacă securitatea nu este o problemă pentru dumneavoastră, aceste caracteristici pot fi dezactivate sau eliminate, îmbunătățind viteza și performanța sistemului.

Astăzi vom vorbi despre mai multe modalități prin care puteți dezactiva sau elimina complet parola ecranului de blocare a PC-ului dumneavoastră Windows și vă puteți conecta direct la contul de utilizator.

Înainte de a începe, nu vă recomandăm să lăsați garda jos sau să dezactivați parola. Cu toate acestea, dacă următoarele condiții se aplică în cazul dvs., ar putea fi în regulă să o dezactivați:

 • Pc-ul dvs. nu are date sau informații critice stocate în niciun fel.
 • Nu vă partajați calculatorul cu alți utilizatori.
 • Alte persoane nu pot accesa PC-ul în absența dvs.

Să vă arătăm acum cum să dezactivați sau să eliminați parola unui cont de utilizator in Windows.

laptop cu ecranul de logare activat

laptop cu ecranul de logare activat

Cum dezactivați parola de conectare pe Windows

Dacă folosiți un cont Microsoft pe PC-ul dumneavoastră Windows, nu vi se va permite să eliminați parola. Cu toate acestea, puteți să o dezactivați și să vă conectați direct la contul dvs. de utilizator. Dacă doriți să vă conectați rapid fără a fi nevoit să introduceți acreditările lungi, atunci această metodă poate fi aplicată.

Cu toate acestea, înainte de a trece la treaba propriu-zisă, trebuie mai întâi activată o funcție din Registrul Windows.

Nota: Configurarea greșită a valorilor critice din registrul sistemului ar putea fi fatală pentru sistemul de operare. Prin urmare, insistăm să creați un punct de restaurare a sistemului înainte de a continua procesul.

Să urmați acești pași pentru a dezactiva parola contului dumneavoastră:

  1. Deschideți editorul de registru Windows tastând regedit în caseta de comandă Run.Deschideți editorul de registru
  2. Apoi, lipiți următoarele în bara de adrese pentru o navigare rapidă:
   Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device
  3. Apăsați dublu clic pe valoarea “DevicePasswordLessBuildVersion” din panoul din dreapta și schimbați Value Data la 0. Apoi faceți clic pe Ok.
  4. Acum deschideți applet-ul User Accounts (Conturi de utilizator) tastând netplwiz în caseta Run Command (Execută comandă). deschideți panoul User Accounts (Conturi de utilizator)
  5. Aici, debifați caseta de mai sus de lângă “Utilizatorii trebuie să introducă un nume de utilizator și o parolă pentru a utiliza acest computer”. Apoi faceți clic pe Apply.debifați caseta
  6. În fereastra pop-up, introduceți și confirmați datele de identificare ale contului Microsoft care vor fi folosite pentru a vă conecta automat, apoi faceți clic pe OK.
  7. Acum faceți clic pe OK pe appletul User Accounts pentru a-l închide.
  8. Așa este! Acum veți fi conectat direct la contul Microsoft, fără a fi nevoie să introduceți acreditările contului dumneavoastră.Dar, dacă doriți să reveniți la aceste setări în viitor, este suficient să bifați căsuța care a fost debifată la pasul 5 de mai sus.

Cum să eliminați parola de conectare

De asemenea, puteți elimina/dezactiva în întregime parola unui cont dacă nu mai este necesară. Acest lucru se poate face atât pentru un cont Microsoft, cât și pentru un cont local.

Dezactivati parola contului Microsoft din Windows

Așa cum am menționat mai devreme, nu puteți elimina parola unui cont Microsoft. Cu toate acestea, îl puteți converti mai întâi într-un cont local și apoi să eliminați parola. Iată cum:

   1. Navigați la următoarele:
    Aplicația Setări >> Conturi >> Informații personale
   2. Click pe Autentificare cu un cont local în loc de Autentificare cu un cont local sub Setări cont. treceți la cont local
   3. Click pe Următorul în fereastra pop-up.
   4. Furnizați acum datele de identificare ale contului Microsoft și faceți clic pe OK.Introduceți datele de identificare ale contului
   5. În fereastra următoare, lăsați spațiile legate de parolă goale și faceți clic pe Următorul.Configurați parola ca fiind niciuna
   6. Faceți clic pe Sign out and finish.

Acum veți fi deconectat din contul dvs. După ce veți vedea din nou ecranul de blocare, veți observa că acesta nu mai cere o parolă. În schimb, dați clic pe Sign in (Autentificare) și intrați direct în contul dvs. de utilizator.

Îndepărtarea parolei unui cont local din Windows

Îndepărtarea parolei unui cont local este doar puțin diferită de cea a unui cont Microsoft. Acest lucru se poate face folosind abordări diferite.

Din aplicația Settings

Iată pașii implicați pentru a elimina parola de conectare de la un cont local folosind aplicația Settings:

   1. Navigați la următoarele:
    Aplicația Settings >> Accounts >> Sign-in options
   2. Click pe Password (sau pe metoda folosită pentru a vă conecta la contul dvs.) și apoi click pe Change sub ea.Schimbați parola
   3. În ecranul următor, furnizați parola curentă și faceți clic pe Next.
   4. Lasă acum câmpurile legate de parolă goale și faceți clic pe Next.Lăsați parola goală
   5. Apoi dați clic pe Finish.Finish

Contul dvs. nu va mai cere o parolă, deoarece nu va mai avea una.

Din Local Users and Groups

Pe scurt, pașii de mai jos pot fi aplicați dacă doriți să schimbați parola contului dvs. local folosind consola Local Users and Groups:

   1. Deschideți consola Local Users and Groups tastând lusrmgr.msc în caseta Run Command (Execută comandă). deschideți Consola Local Users and Groups (Utilizatori și grupuri locale)
   2. Click pe folderul Users (Utilizatori) din panoul din stânga, apoi faceți click dreapta pe contul de utilizator pentru care doriți să eliminați parola în panoul din dreapta. Din meniul contextual, faceți clic pe Set password.set password
   3. Acum veți vedea un mesaj de avertizare. Faceți clic pe Proceed.
   4. Acum lăsați câmpurile legate de parolă goale și faceți clic pe Ok.Leave password fields empty
   5. Apoi faceți clic pe Ok în caseta de dialog de confirmare.

Parola pentru contul de utilizator va fi acum eliminată.

Din Command Prompt/PowerShell

Dacă sunteți un fan al interfeței de linie de comandă (CMD) a Windows, puteți, de asemenea, să eliminați parola pentru un cont de utilizator din Command Prompt sau din Windows PowerShell. Iată cum:

   1. Deschideți Promptul de comandă sau PowerShell cu privilegii ridicate.
   2. Apoi folosiți următorul cmdlet pentru a elimina parola unui utilizator, înlocuind UserAccount cu numele contului.
    Net User UserAccount *
   3. Apoi apăsați Enter de două ori, lăsând câmpurile legate de parolă goale.

Aceasta va seta acum parola pentru contul respectiv la nimic, eliminând parola in Windows.

Gânduri finale

Am discutat în acest articol toate metodele posibile pentru a dezactiva și elimina parola de conectare de la un cont de utilizator pe un computer sau laptop cu Windows. Cu toate acestea, dorim să evidențiem faptul că o metodă a fost omisă, care a implicat manipularea Registrului Windows.

Potrivit unor surse, schimbarea la 1 a Valorii Datelor de Valoare a Valorii “AutoAdminLogon” de sub Cheia WinLogon din Registrul Windows nu vă mai solicită introducerea parolei. Cu toate acestea, după ce am testat-o, am constatat că această metodă nu mai funcționează.

Acesta fiind spus, sperăm cu siguranță că această postare s-a dovedit a fi utilă pentru a elimina/dezactiva cu succes parola contului dvs. de utilizator.

Ar putea sa iti placa si:

4.8/5 - (6 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *