Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Sa Creezi Un Punct De Restaurare Pe Windows 10

Uite Cum Sa Creezi Un Punct De Restaurare Pe Windows 10

Funcția de restaurare a punctelor de restaurare de la Microsoft este o mare plasă de siguranță în cazul în care ceva nu merge bine cu PC-ul dumneavoastră. Aceasta vă permite să reveniți la o stare anterioară a sistemului, oferind imediat o soluție la orice problemă cu care vă confruntați pe dispozitivul Windows.

Crearea punctelor de restaurare a sistemului în Windows 10 este un utilitar care nu trebuie folosit cu moderație. Faptul că aveți unul la care să vă referiți atunci când este necesar vă va scuti de o mulțime de dureri de cap în viitor.

Să vedem cum să creăm un punct de restaurare a sistemului în Windows 10.

Dificultate

Ușor

 

Durata

5 minute

Ce aveți nevoie

  • Laptop sau desktop cu Windows 10

Utilizarea Protecției sistemului Windows 10

Deși există o modalitate de a activa punctele de restaurare automată a sistemului, este o idee bună să creați unul manual, în mod semi-regular, pentru o măsură bună.

Pasul 1: În Setări, selectați Sistem și apoi Despre. În secțiunea Setări conexe, apăsați opțiunea Info sistem. În cele din urmă, selectați Protecția sistemului.

Pasul 2: Înainte de a putea crea un punct de restaurare a sistemului, este posibil să doriți să configurați setările asociate acestuia. Dar mai multe despre asta după. Sub butonul Configurare, selectați butonul Creare.

Pasul 3: Introduceți o descriere care va descrie punctul de restaurare. Nu va avea nevoie de o dată și o oră, deoarece aceste aspecte sunt atașate automat.

Pasul 4: Selectați butonul Creare.

Configurați setările de restaurare a sistemului

Pasul 1: Selectați butonul Configurare. Aici, dacă butonul Activare protecție sistem este activat, atunci ar trebui să aveți deja mai multe puncte de restaurare salvate automat de Windows.

Pasul 2: În cadrul secțiunii Utilizarea spațiului pe disc, puteți seta cantitatea maximă de spațiu pe disc utilizată de un punct de restaurare a sistemului. Utilizarea curentă vă arată cât spațiu este deja ocupat de punctele de restaurare existente, în timp ce butonul Delete (Ștergere) va elimina toate aceste puncte pentru unitatea aleasă (de obicei unitatea C).

Utilizați un punct de restaurare a sistemului

Acum că ați creat un punct de restaurare a sistemului, haideți să ne uităm la utilizarea acestuia.

Pasul 1: Selectați butonul Restaurare sistem din fereastra Proprietăți sistem.

Pasul 2: Punctul de restaurare pe care l-ați creat din secțiunea anterioară ar trebui să apară acum alături de descrierea pe care ați introdus-o, ora și data.

În plus, în meniul Restaurare sistem, selectați opțiunea Afișare mai multe puncte de restaurare pentru a le vedea pe cele salvate automat. De asemenea, puteți să le scanați în căutarea programelor afectate.

Etapa 3: După ce ați selectat acel punct de restaurare și butonul Next, selectați butonul Finish pentru a finaliza procesul.

Dacă nu aveți niciun punct de restaurare a sistemului disponibil din care să alegeți, atunci ar putea fi momentul să efectuați o reinstalare. Avem un ghid complet despre cum să reinstalați Windows 10.

5/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *