Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Sa Dezactivezi Notificarile In Windows 10

Uite Cum Sa Dezactivezi Notificarile In Windows 10

Dispozitivele Windows au o varietate de notificări de sistem și de aplicații (uneori numite în mod incorect pop-up-uri de program) care vă avertizează cu privire la evenimentele care se întâmplă în timp real. Fie că este vorba de apeluri VoIP primite, de memento-uri din calendarul Outlook sau de solicitări frecvente pentru o actualizare a versiunii Windows, toate acestea pot părea la fel de urgente.

Dar nu este întotdeauna așa; și chiar dacă ar fi așa, orice acțiune a utilizatorului poate aștepta cu ușurință un pic mai mult. Notificările pot fi deosebit de enervante în special atunci când lucrați din greu sau vă bucurați de jocul sau emisiunea TV preferată.

Pentru ca aceste alerte să nu mai fie deranjante, vă recomandăm să le dezactivați, să le ascundeți temporar sau să le activați doar pe cele importante. Vă vom arăta cum să faceți pentru a dezactiva notificările computerului pe Windows.

notificari windows pe un laptop

notificari windows pe un laptop

Cum să dezactivați permanent notificările

Când chiar trebuie să vă concentrați, ar trebui să știți cum să dezactivați toate notificările de pe computer. Acest tip de muting este controlat de un centru de notificări.

 1. Deschideți opțiunea de meniu “Notifications & actions settings” din caseta de căutare. În Windows 11, puteți, de asemenea, să navigați către aceasta din pictograma Settings (Setări) de la “System -> Notifications”. Pentru Windows 10, opțiunea corespunzătoare este “System -> Notifications & Actions”.
 2. După ce fereastra preferințelor de notificare este vizibilă, dezactivați tasta de comutare “Notifications”; este activată în mod implicit. Acest lucru dezactivează toate notificările de la aplicații și de la alți expeditori, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă ocupați de ele una câte una. Observați cum comutatoarele de comutare de lângă aplicațiile individuale apar în gri.
 3. Pentru a dezactiva complet notificările Windows 11, debifați căsuțele pentru “Ofer sugestii despre cum pot configura dispozitivul meu” și “Obțineți sfaturi și sugestii atunci când folosesc Windows.”

Pentru a vă asigura că setarea Focus assist nu interferează cu dezactivarea permanentă și totală a notificărilor de sistem, păstrați-o în poziția “Dezactivat.”

Windows 10 are un mecanism similar pentru dezactivarea tuturor notificărilor, cu o singură excepție: amplasarea meniului și formularea opțiunilor relevante (inclusiv Focus assist) diferă ușor în comparație cu Windows 11.

Cum să renunțați la notificări

În loc să dezactivați toate alertele și ferestrele pop-up din Windows, poate fi mult mai convenabil să respingeți în liniște notificările pe fundalul desktopului. Există două modalități de a face acest lucru: utilizând Centrul de acțiuni și prin intermediul unui timeout de notificare.

Utilizați comanda rapidă de la tastatură Win + A pentru a deschide Action Center. Dacă are notificări, veți vedea un contur alb în jurul acestora. Apăsați tasta Del pentru a elimina notificările.

Alternativ, respingeți notificările prin setarea unui cronometru. În Windows 11, căutați o opțiune numită “Notifications timeout after” în System settings.

Opțiunea cronometru este disponibilă în “Accesibilitate -> Efecte vizuale”.”

Din meniul derulant “Dismiss notifications after this amount of time” (Respingeți notificările după această perioadă de timp), alegeți perioada de timp în care doriți să permiteți ca o notificare să rămână pe ecran. Acesta poate fi la fel de scurt ca și cinci secunde înainte ca notificarea să fie respinsă automat. Citeste si cum sa scoti anumite programe de la startup.

În timp ce Windows 10 nu are un buton de temporizare a notificărilor, puteți seta un temporizator manual din Editorul de registru.

 1. Deschideți Editorul de registru cu comanda rapidă de la tastatură Win + R.
 2. Cercetați următoarea cale:
Computer\HKEY_CURRENT_USER\Panou de control\Accesibilitate
 1. Click dublu pe componenta DWORD “Durata mesajului” din panoul din dreapta. Acest lucru deschide o nouă fereastră de editare pop-up.
 2. Schimbă baza de date a valorii DWORD (32 de biți) din hexazecimalul implicit în zecimal. Acum puteți seta datele de valoare la un minim de 5 secunde.

Cum să dezactivați notificările anumitor aplicații

Dacă doriți să dezactivați notificările pentru anumite aplicații și să le păstrați pentru altele, este posibil să faceți acest lucru. Pentru a dezactiva notificările pentru anumite aplicații pe Windows:

 1. Direcționați-vă la “Choose which apps show notifications” (Alegeți ce aplicații afișează notificări) din caseta de căutare. În Windows 11, puteți, de asemenea, să navigați în meniu de la “System -> Notifications”, iar în Windows 10 de la “System -> Notifications & Actions”.
 2. Alegeți orice aplicație pentru care doriți să dezactivați notificările și dezactivați aplicația specifică “Off”. În exemplul următor, alegem Microsoft Store.
 3. Click pe butonul săgeată de lângă comutatorul de comutare pentru setări mai granulare. Desigur, cel mai bine este să săriți peste personalizare, deoarece există atât de multe alte aplicații cu care trebuie să vă ocupați.

Cum să ascundeți temporar notificările cu Focus Assist

Pentru a beneficia de avantajele notificărilor de pe computer fără ca acestea să fie prea deranjante, vă recomandăm să activați Windows Focus assist, o funcție avansată de utilizator avansat, accesibilă din bara de sistem Windows. Aceasta poate minimiza distragerile prin ascunderea temporară a notificărilor cu ajutorul unei “reguli automate”.”

 1. Deschideți “Focus assist automatic rules” din caseta de căutare. În Windows 11, puteți naviga la opțiunea din “Sistem”. Pentru Windows 10, căutați opțiunea din “Settings” (Setări).”
 2. În secțiunea Reguli automate de la Asistență la focalizare, dezactivați comutatorul pentru opțiunile de care nu aveți nevoie. (Pentru setări mai granulare, faceți clic pe butonul săgeată de lângă fiecare regulă automată.)

De exemplu, dacă setați orele de liniște pe timp de noapte, nu veți fi deranjați de nimic altceva decât de mesajele prioritare.

De asemenea, puteți restricționa toate notificările la “Doar alarme”, de exemplu, atunci când jucați un joc. Această opțiune este, de asemenea, utilă în timp ce utilizați o aplicație în modul ecran complet (de exemplu, în timp ce vizionați Netflix/YouTube într-un browser web).

Dacă doriți să stabiliți reguli pentru tipurile de notificări pe care le primiți, defilați până la secțiunea “Focus assist” și selectați butonul radio “Prioritate numai” sau “Alarme numai”, după caz. (În mod implicit, butonul radio este setat la “Off” (Dezactivat))

Opțiunea “Prioritate numai” vă permite să primiți notificări pentru contactele și aplicațiile importante, reducând la tăcere restul. Faceți clic pe linkul “Customize priority list” (Personalizați lista de priorități) de sub această opțiune pentru a configura dacă includeți notificări pentru VoIP, memento-uri (indiferent de aplicația utilizată) și contactele fixate în bara de activități.

În cele din urmă, mergeți la lista de aplicații din Lista de priorități. Aici puteți adăuga/elimina aplicații în funcție de faptul dacă doriți ca acestea să trimită notificări cu prioritate.

Întrebări frecvente

1. Cum pot vizualiza istoricul notificărilor în Windows?

Toate notificările vechi din Windows sunt stocate într-o bază de date (.db). Vizualizați-le la “C: -> Utilizatori -> Nume utilizator -> AppData -> Local -> Microsoft -> Windows -> Notificări”. Pentru a deschide acest fișier DB utilizați o aplicație precum Thumbs Viewer disponibilă pe GitHub.

2. Cum dezactivez notificările de pe ecranul de blocare Windows?

În Windows 11, notificările de pe ecranul de blocare pot fi dezactivate cu ușurință din “Sistem -> Notificări”. Deselectați caseta de selectare “Show notifications on the Lock Screen” (Afișare notificări pe ecranul de blocare) din Notificări. Dacă este necesar, dezactivați memento-urile și apelurile VoIP primite pe ecranul de blocare din aceeași locație. În Windows 10, aceste opțiuni apar în “System -> Notifications & Actions” (Sistem -> Notificări și acțiuni).”

3. Cum dezactivez sunetele de notificare din Windows?

Sunetele de notificare Windows pot fi dezactivate din “System -> Notifications” în Windows 11 și “System -> Notifications & Actions” în Windows 10. Cu toate acestea, acest lucru afectează doar sunetele aplicațiilor, dar nu și mesajele de avertizare bruște. Pentru a dezactiva sunetele de notificare pentru alertele generale de sistem:

 1. Deschideți Panoul de control și sub “Hardware și sunet”, faceți clic pe meniul “Sunet”. Acest lucru deschide o nouă fereastră pop-up.
 2. Du-te la fila “Sunete” și sub schema de sunet activă din Windows, derulează în jos și selectează “Notificare” sub Evenimente de program.
 3. Apoi du-te la selecția derulantă “Sunete” de mai jos și setează-o ca fiind “Niciuna”. Faceți clic pe “Apply” pentru a salva modificările.
5/5 - (8 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *