Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Activezi Bitlocker Fara TPM In Windows

Uite Cum Activezi Bitlocker Fara TPM In Windows

Windows 11 are o funcție de securitate numită BitLocker care vă poate cripta unitatea. Criptarea BitLocker este subestimată, dar este o caracteristică de securitate excelentă care are potențialul de a preveni accesul neautorizat la fișierele și documentele stocate pe dispozitiv.

Cu toate acestea, la fel ca orice alt instrument de criptare a discurilor pentru Windows, BitLocker are și el câteva cerințe. De exemplu, BitLocker este conceput pentru a funcționa pe un computer care are activat Trusted Platform Module (TPM). TPM este, de asemenea, o cerință pentru instalarea Windows 11, dar nu puteți rula BitLocker fără a modifica Politica de grup locală dacă ați ocolit-o.

laptop cryptat cu bitlocker pamflet

laptop cryptat cu bitlocker pamflet

Pași pentru a activa BitLocker pe Windows 11 fără TPM

Așa că, dacă doriți să executați criptarea fișierelor BitLocker pe un computer fără Trusted Platform Module ( TPM ), trebuie să faceți o singură modificare în Editorul local de politici de grup. Iată câțiva pași simpli pentru a activa criptarea fișierelor BitLocker pe Windows 11 fără TPM. Să începem.

Utilizați BitLocker fără TPM prin intermediul Editorului local de politici de grup

În această metodă vom modifica Editorul local de politici de grup pentru a rula BitLocker fără un TPM compatibil. Cu toate acestea, dacă executați BitLocker fără TPM, este necesară o parolă sau o unitate USB pentru pornire.

1. În primul rând, deschideți căutarea în Windows 11 și tastați Local Group Policy Editor.

2. În Editorul local de politici de grup, navigați la următoarea cale:

 

Configurare computer > Șabloane administrative > Componente Windows > BitLocker Drive Encryption > Unități ale sistemului de operare

 

3. În panoul din stânga, găsiți și faceți dublu clic pe opțiunea Require additional authentication at startup (Solicită autentificare suplimentară la pornire).

4. În fereastra care apare, selectați Activat.

5. În cadrul opțiunilor, bifați opțiunea Allow BitLocker without a compatible TPM (Permiteți BitLocker fără un TPM compatibil)

6. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul Apply și apoi pe Ok.

Aceasta va activa BitLocker pe Windows 11 fără un modul de platformă de încredere (TPM). După ce ați făcut modificări la politica de grup locală, puteți configura criptarea BitLocker pe unitățile dvs. de disc.

Cum se instalează BitLocker pe Windows 11?

După ce veți urma metoda de mai sus, veți putea utiliza funcționalitatea BitLocker pe Windows 11, indiferent dacă TPM este activat sau dezactivat.

Configurarea BitLocker este un proces de lungă durată, dar am prezentat un ghid detaliat. Aveți la dispoziție două opțiuni diferite de criptare a unităților disponibile în Windows 11 – BitLocker și BitLocker to Go.

BitLocker criptează unitățile interne, în timp ce BitLocker to Go este conceput pentru criptarea unităților de date de eliminare. Puteți configura BitLocker pe Windows 11 urmând ghidul nostru detaliat.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a spori securitatea Windows 11 și de a preveni accesul neautorizat la fișierele și folderele dvs., cel mai bine este să activați și să utilizați criptarea unității BitLocker. Metoda pe care am împărtășit-o v-ar ajuta să activați și să utilizați BitLocker pe Windows 11 fără TPM.

5/5 - (6 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *