Skip to content
Prima pagină » Windows Nu Detecteaza Microfonul? Uite 7 Solutii

Windows Nu Detecteaza Microfonul? Uite 7 Solutii

Microfonul dvs. este conectat, dar Windows refuză să îl recunoască? Iată câteva modalități de a remedia acest lucru.

Windows primește o mulțime de actualizări și are ani de zile de remedieri la activ… și totuși, lucrurile încă pot merge prost. De exemplu, este posibil ca computerul dumneavoastră să nu reușească să detecteze microfonul chiar dacă este conectat.

Câteva dintre cele mai evidente motive pentru această cauză includ un port sau un microfon care funcționează defectuos. De asemenea, s-ar putea întâmpla și din cauza unor probleme legate de driver sau a faptului că Windows interferează cu driverul microfonului. Iată câteva soluții rapide pentru a vă ajuta să vă reconectați cu prietenii dvs. dacă vă confruntați cu aceeași problemă.

microfon de studio conectat la windows

microfon de studio conectat la windows

1. Inspectați microfonul și porturile computerului

Pentru a exclude posibilitatea unei probleme hardware la microfonul dvs., ar trebui mai întâi să inspectați hardware-ul. Dacă microfonul dvs. este în regulă, este posibil ca portul audio al computerului să se fi uzat în timp și să nu mai funcționeze corect.

Pentru a vă da seama dacă hardware-ul dvs. este de vină:

 1. Verificați dacă firul microfonului dumneavoastră este deteriorat, în special la capetele unde se conectează la PC.
 2. Conectați microfonul la orice alt dispozitiv (dacă este disponibil) pentru a testa dacă acesta funcționează.
 3. Verificați mufa de conectare pentru a vedea dacă nu este îndoită sau arsă.
 4. Verificați dacă orice alt dispozitiv (dacă este disponibil) funcționează pe același port al computerului dumneavoastră.

În cazul în care cablul microfonului este în stare bună, dar nu reușește să se conecteze la un alt dispozitiv, înseamnă că este probabil o problemă cu microfonul. Acesta trebuie să fie inspectat de tehnician.

 

Dacă nu există nicio deteriorare la mufele și firele microfonului, iar microfonul funcționează corect cu alte sisteme, iar computerul dvs. nu răspunde la alte dispozitive conectate la același port, atunci există o problemă cu portul computerului dvs.

 

Dacă niciuna dintre problemele de mai sus nu este prezentă și microfonul tot nu este recepționat de computerul dvs., ar fi bine să deconectați toate celelalte dispozitive pe care le conectați simultan la PC.

 

2. Deconectați toate celelalte dispozitive

Deconectarea altor dispozitive poate elimina orice interferență cu conectivitatea microfonului. Încercați să conectați din nou microfonul după ce ați deconectat toate celelalte dispozitive pentru a vedea dacă PC-ul dvs. îl recunoaște de data aceasta. Dacă nu, problema se află în altă parte.

 

3. Schimbarea dispozitivului audio implicit

Câteodată, PC-ul dumneavoastră va avea un dispozitiv de intrare audio implicit setat în setările sale. Dacă se întâmplă acest lucru, PC-ul va folosi acel dispozitiv pentru a înregistra audio în locul microfonului dvs. Acest lucru înseamnă că Windows va asculta doar dispozitivul setat, chiar dacă microfonul dvs. este conectat.

Să urmați acești pași pentru a schimba dispozitivul audio implicit:

 1. Mergeți la aplicația Windows Settings.
 2. Navigați la Setări sistem din lista de opțiuni.
 3. Faceți clic pe Sunet în meniul din bara laterală din stânga.
 4. Deschideți meniul derulant Input devices (Dispozitive de intrare) și selectați microfonul.

Nota: Acești pași se aplică pentru Windows 10. Este posibil ca alte versiuni de Windows să afișeze imagini diferite.

4. Activarea unui microfon dezactivat

Dacă setarea dispozitivului audio implicit pe un microfon nu face ca dispozitivul dvs. să funcționeze, atunci există o șansă să îl fi dezactivat în trecut. Dacă dezactivați un microfon, Windows nu vă va permite să îl utilizați atunci când îl conectați.

Pentru a verifica dacă acesta este cazul, urmați pașii de mai jos pentru a activa microfonul:

 1. Deschideți aplicația Setări.
 2. Navigați la setările Sistem și faceți clic pe Sunet în bara laterală din stânga.
 3. În continuare, faceți clic pe Manage sound devices (Gestionați dispozitivele de sunet) sub butonul Troubleshoot (Depanare) din setările Input devices (Dispozitive de intrare).
 4. Derulați în jos, localizați dispozitivul dvs. în secțiunea Disabled (Dezactivat) și activați microfonul făcând clic pe Enable (Activare).

Nota: Puteți face același lucru prin intermediul Panoului de control dacă utilizați o versiune mai veche de Windows.

Dacă aveți un microfon nou, cu drivere învechite sau fără drivere, acesta poate afecta modul de funcționare a microfonului. Acest lucru se poate întâmpla dacă dezactivați descărcările automate de drivere de la Windows, ceea ce înseamnă că microfonul dvs. nu va primi cele mai recente actualizări.

Alternativ, versiunea mai veche a sistemului dvs. de operare nu mai este compatibilă, ceea ce face ca niciun microfon să nu fie detectat. Astfel, este imperativ să excludeți și această posibilitate. Pentru a vă asigura că driverele microfonului dvs. sunt actualizate, urmați acești pași:

 1. Mergeți pe desktop-ul Windows și faceți clic dreapta pe Acest PC.
 2. În meniu, selectați Manage (Gestionare).
 3. În ferestrele de gestionare a computerului, faceți clic pe Device Manager în bara laterală din stânga.
 4. Extindeți categoria Intrări și ieșiri audio.
 5. Localizați microfonul dumneavoastră din lista de dispozitive.
 6. Faceți clic dreapta pe microfonul dvs. și selectați Actualizare driver.

Click pe Căutare automată a șoferilor în noua fereastră pop-up. Aceasta va căuta automat orice drivere de microfon actualizate disponibile și le va instala pentru dvs.

Să presupunem că ați descărcat driverele de pe site-ul web al producătorului. În acest caz, le puteți instala manual, făcând clic pe a doua opțiune din fereastra pop-up care spune, Căutați driverele pe computerul meu.

6. Verificați permisiunile aplicației

Uneori, microfonul nu funcționează pentru că nu are permisiunea de a funcționa. Este posibil să fi eliminat intenționat permisiunile microfonului și să fi uitat să le activați din nou, sau un program poate să fi schimbat permisiunile aplicației fără ca dumneavoastră să știți.

Dacă acesta este cazul, acordarea permisiunii de funcționare a microfonului va rezolva imediat problema. Puteți schimba accesul microfonului dvs. urmând acești pași:

 1. Faceți clic pe pictograma Windows din colțul din stânga jos al barei de activități și faceți clic pe Settings (Setări).
 2. Navigați la Setări de confidențialitate.
 3. Localizați Microfon în bara laterală din stânga, la secțiunea Permisiuni aplicații.
 4. Verificați dacă accesul la microfon pentru acest dispozitiv este Activat sau Dezactivat.
 5. Rotiți comutatorul spre dreapta pentru a-l activa din nou, dacă este deja Dezactivat.

Dacă schimbarea permisiunii nu a rezolvat problema, puteți rula soluționatorul de probleme de vorbire ca ultimă soluție pentru a repara microfonul.

7. Rulați dispozitivul de rezolvare a problemelor de vorbire

Utilizarea soluționatorului de probleme de vorbire va permite sistemului de operare să diagnosticheze conexiunea dintre computer și microfon. Testul de autodiagnosticare detectează adesea probleme de conectivitate ascunse pe care metodele tradiționale nu le pot rezolva.

Pentru a găsi și a rula soluționatorul de probleme, urmați acești pași:

 1. Faceți clic pe pictograma Windows din colțul din stânga jos al barei de activități și faceți clic pe Settings (Setări).
 2. Localizați Time & Language și deschideți setările.
 3. Selectați Discurs din meniul din bara laterală din stânga.
 4. Sub Microfon, faceți clic pe butonul Get started (Începeți).

Aceasta va deschide o fereastră nouă cu mai multe opțiuni de depanare. Alegeți Cortana nu mă poate auzi. Selectați dispozitivul (microfonul dvs.) pe care doriți să îl depanați. Atingeți Next (Următorul) după selectarea dispozitivului.

Specialistul în depanare va proceda apoi la detectarea problemelor și, odată ce acestea sunt identificate, va selecta și va pune în aplicare acțiunea recomandată. Chiar dacă nimic altceva nu a funcționat, să sperăm că acest pas vă va ajuta să vă repuneți microfonul pe drumul cel bun.

Puneți microfonul în funcțiune din nou

Sperăm că soluțiile din listă vă vor face microfonul să funcționeze pentru a participa din nou la întâlnirile virtuale. Dacă nimic nu pare să funcționeze, puteți încerca să vă actualizați sistemul de operare, să reinstalați driverele audio sau să resetați setările de sistem.

5/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *