Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Schimbi Cursorul De La Mouse In Windows 10

Uite Cum Schimbi Cursorul De La Mouse In Windows 10

Modificarea cursorului mouse-ului pe Windows poate fi un alt pas în modernizarea interfeței dvs. de utilizator. Iată cum puteți începe.

Deși calculatorul Windows vine predefinit cu un cursor de mouse implicit, nu toată lumea este un fan. Din fericire, Microsoft vine cu o funcție pe Windows care vă permite să setați un nou cursor sau să modificați cursorul existent pentru unul mai nou și mai rafinat.

Astăzi, vom aborda exact acest aspect. Ne vom scufunda în diferitele moduri de a modifica cursorul mouse-ului de pe computerul dumneavoastră Windows și apoi vom prezenta cum puteți face și dumneavoastră acest lucru.

 

cursor mouse facut din agrafe

cursor mouse facut din agrafe

Cum schimbi cursorul pe Windows

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă schimba cursorul. De exemplu, puteți schimba în întregime tipul de cursor, puteți ajusta schema cursorului sau chiar modifica culoarea sau viteza acestuia. Așadar, cu câteva ajustări ici și colo, puteți schimba aproape totul despre cursorul mouse-ului dvs. Dacă doriți ceva cu totul unic, puteți chiar să importați un cursor de mouse personalizat pe Windows 11.

Vom trece prin toate acestea individual, începând cu schimbarea cursorului individual.

 

Schimbați cursorul mouse-ului pe Windows

Pentru a lansa setările mouse-ului, mergeți la bara de căutare din meniul Start, tastați “mouse” și selectați opțiunea Change your mouse settings. Acum, în Change your mouse settings, faceți clic pe Additional mouse options.

Se va lansa caseta de dialog Mouse Properties. De acolo, faceți clic pe fila Pointers (Indicatoare); apoi, mergeți la lista derulantă de sub Scheme (Schemă) și selectați cursorul pe care doriți să îl setați.

În afară de schemă, veți obține, de asemenea, un număr destul de diferit de moduri de a vă personaliza mouse-ul. De exemplu, faceți clic pe Browse (Răsfoire) în secțiunea Customize (Personalizare) și veți obține o listă de opțiuni pentru cursor din care puteți alege. Selectați cursorul pe care îl doriți și faceți clic pe Open.

 

În cele din urmă, faceți clic pe Apply pentru a confirma noile setări ale cursorului.

 

Schimbați culoarea cursorului

Peste toate sistemele de operare Windows sunt predefinite cu un cursor alb. Cu toate acestea, puteți schimba acest lucru cu câteva ajustări.

 1. Mergeți la pagina de setări a pointerului mouse-ului și faceți clic pe Adjust mouse & cursor size.
 2. În cele din urmă, alegeți o anumită culoare din secțiunea Change pointer color (Schimbare culoare pointer).

.

 

Reglați dimensiunea cursorului

În timp ce schimbați culoarea cursorului, puteți încerca, de asemenea, să modificați dimensiunea cursorului. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă vă luptați cu o vedere slabă. Puteți modifica dimensiunea cursorului direct din meniul Settings (Setări).

 • Deschideți pagina Setări mouse din Setări Windows.
 • Faceți clic pe Adjust mouse & cursor size (Reglați dimensiunea mouse-ului și a cursorului).
 • Acum, trageți indicatorul sub meniul Change point size (Modificare dimensiune punct) pentru a ajusta dimensiunea cursorului.

 

Modificarea vitezei cursorului

Nu vă place viteza implicită a mouse-ului dumneavoastră? Nicio problemă. Îi puteți modifica viteza cu ușurință prin intermediul meniului Setting (Setări). Pentru a începe, urmați pașii de mai jos:

.

 1. Deschideți meniul Settings (Setări) prin apăsarea tastei rapide Windows + I.
 2. Mergeți la Dispozitive > Mouse.
 3. Selectați Change other mouse options.
 4. Acum, folosiți cursorul de viteză a cursorului și reglați cât de repede (sau încet) se poate mișca cursorul.

 

De îndată ce mutați cursorul, viteza mouse-ului dvs. va fi ajustată după cum doriți.

În mod similar, puteți ajusta cursorul pentru a alege câte linii să derulați de fiecare dată pentru

 

Folosiți panoul de control pentru a vă ajusta cursorul

Panelul de control este una dintre cele mai vechi aplicații din sistemul de operare Windows, lansată pentru prima dată în 1985. Este utilizat în principal pentru gestionarea hardware-ului și software-ului computerului dumneavoastră.

În mod normal, puteți schimba setările cursorului și cu ajutorul panoului de control al Windows; acest lucru poate fi foarte util dacă atât Setări, cât și Proprietăți mouse nu funcționează pentru dvs. din anumite motive. Iată diferitele moduri în care puteți deschide Panoul de control.

 • Mergeți la bara de căutare din meniul Start, tastați “control panel” și selectați cea mai bună potrivire.
 • Faceți clic pe Facilitatea de acces > Centrul de facilitare a accesului.
 • Selectați opțiunea Make mouse easier to use.

Pe pagina următoare, veți obține trei secțiuni diferite de unde puteți ajusta setările mouse-ului:

 1. Indicatori de mouse
 2. Controlați mouse-ul cu ajutorul tastaturii
 3. Faceți mai ușor de gestionat Windows

.

Din secțiunea Indicatoare de mouse, puteți schimba culoarea și dimensiunea indicatoarelor de mouse care vor fi mai potrivite pentru setările dvs. personalizate; Regular White, Large Black, Extra Large Inverting, etc., sunt doar câteva dintre modelele din care puteți alege.

 

În continuare, secțiunea Controlați mouse-ul cu ajutorul tastaturii vă permite să activați tastele mouse-ului, ceea ce înseamnă, practic, că puteți să vă deplasați mouse-ul cu ajutorul tastaturii numerice.

În mod similar, atunci când bifați caseta de selectare pentru Activare taste mouse, veți putea utiliza o tastatură numerică pentru a muta mouse-ul pe ecran.

 

Personalizați cursorul Windows după gustul dumneavoastră

Când majoritatea utilizatorilor caută să își ajusteze interfața cu utilizatorul, schimbarea cursorului nu este adesea primul lucru care le vine în minte. Cu toate acestea, modificarea setărilor mouse-ului aici și acolo poate adăuga întotdeauna cireașa de pe tort.

5/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *