Skip to content
Prima pagină » Cum să pornesti sau activezi WiFi pe Windows 10

Cum să pornesti sau activezi WiFi pe Windows 10

În acest articol, vom vorbi despre diferite metode de activare a WiFi în Windows. Și, în timp ce facem asta, vom afla și cum să dezactivăm WiFi folosind aceleași metode.

Ei bine, laptopurile și PC-urile din zilele noastre vin cu adaptoare și receptoare Wi-Fi încorporate. Cu toate acestea, dacă aveți un desktop, este posibil ca acesta să aibă sau nu un adaptor de rețea fără fir instalat pe el. În acest caz, trebuie să verificați dacă acesta este disponibil pe PC-ul dumneavoastră.

Așadar, înainte de a căuta cum sa pornesti sau activezi Wi-Fi pe PC-ul sau laptop-ul tau, verificați dacă hardware-ul este instalat pe acesta.

După ce sunteți sigur de disponibilitatea hardware a rețelei Wi-Fi, puteți verifica soluțiile despre care vorbim în secțiunile de mai jos.

sigla metalica wifi

sigla metalica wifi

Metode pentru a activa Wi-Fi

Este destul de ușor să activezi sau să dezactivezi Wi-Fi în Windows 10. Toate metodele pe care le veți găsi aici sunt destul de simplu de urmat. Asigurați-vă doar că respectați pașii furnizați în cadrul metodelor. Iată care sunt acestea:

Cum sa pornesti Wi-Fi cu tasta rapida

Toată tastatura din zilele noastre vine cu o tastă rapidă pentru a activa sau dezactiva rețeaua Wi-Fi. Tasta are de obicei un logo Airplane pe ea și poate fi găsită pe oricare dintre tastele de funcție situate pe rândul de sus al tastaturii.

Odată ce ați găsit acea tastă, puteți apăsa pe ea pentru a activa sau dezactiva Wi-Fi pe PC.

Amintiți-vă că este posibil să fie sau nu necesar să apăsați tasta Function împreună cu tasta Fn de pe tastatură. Tasta Fn se află de obicei printre rândurile inferioare de taste de pe tastatură.

Presați tasta de comutare a avionului. Dacă modul Avion este activat, apăsarea tastei îl va dezactiva. Acest lucru înseamnă că WiFi va fi activat și veți putea vizualiza rețelele Wi-Fi de pe PC.

Pentru a dezactiva Wi-Fi prin intermediul tastei modului de zbor, continuați și apăsați din nou aceeași tastă.

In aceeasi maniera, puteti sa cautati tasta echivalenta pentru a activa Bluetooth.

Cum sa pornesti ( actrivezi ) Wi Fi din Taskbar

Bara de activități Windows este locul unde veți găsi diverse opțiuni pe PC-ul dumneavoastră. Aceste opțiuni facilitează operarea platformei Windows. Bara de activități poate fi găsită în partea de jos a ecranului. Mergeți în colțul din dreapta al barei de activități și căutați pictograma de acces la Internet.

Dacă Wi-Fi-ul este dezactivat, veți găsi de obicei pictograma evidențiată în bara de activități pe care va trebui să faceți clic. Se va deschide un meniu pop-up. Aici, vedeți dacă pictograma rețelei Wi-Fi este dezactivată. Dacă este dezactivată, pictograma Wi-Fi va fi gri.0

Ca sa pornesti reteaua Wi-Fi, continuați și faceți clic pe butonul Wi-Fi.

După ce Wi-Fi este activat, logo-ul Wi-Fi va deveni albastru.

Acum, veți putea să detectați și să vă conectați la rețelele Wi-Fi pe PC-ul dumneavoastră cu Windows 10.

Pentru a dezactiva Wi-Fi din bara de activități, faceți din nou clic pe pictograma Wi-Fi. Acest lucru va dezactiva adaptorul Wi-Fi. Când adaptorul WiFi este dezactivat, nu veți mai accesa nicio rețea wireless de pe PC.

Activați Wi-Fi prin aplicația Setări în Windows 10

Aplicația Setări vă permite, de asemenea, să activați/dezactivați conectivitatea rețelelor WiFi. Iată cum:

  • Pasul 1: Deschideți fereastra WiFi Settings (Setări WiFi) apăsând simultan tastele Win + I.
  • Pasul 2: În aplicația Setări, selectați opțiunea Rețea și Internet.
  • Pasul 3: În noua fereastră Wi-Fi Settings, mergeți la panoul din stânga și faceți clic pe opțiunea Wi-Fi. Apoi, mergeți la panoul din dreapta și faceți clic pe comutatorul cu buton WiFi de sub textul Wi-Fi pentru a activa Wi-Fi.

Dacă doriți să dezactivați WiFi în Windows 10 prin intermediul aplicației Setări, urmați pașii furnizați mai sus și faceți clic pe comutatorul de comutare pentru a dezactiva din nou Wi-Fi. Atunci când Wi-Fi este activat, comutatorul Wi-Fi va arăta așa cum se arată în captura de ecran de mai jos:

Acum știi cum sa pornesti Wi-Fi sau să îl dezactivați prin aplicația Setări din Windows 10.

Daca niciuna dintre metode nu merge, posibil sa fie nevoie sa intri in BIOS pentru a activa Wi-Fi de acolo.

Cuvinte de încheiere

Acestea au fost câteva dintre metodele utilizate în mod obișnuit pe care le puteți folosi pentru a activa sau dezactiva Wi-Fi pe un PC cu Windows 10. Există și diverse alte metode pe care le puteți utiliza pentru a activa sau dezactiva Wi-Fi pe PC-ul dumneavoastră, dar cred că acestea vor fi suficiente.

Iti recomand sa citesti si urmatoarele articole:

4.7/5 - (16 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *