Skip to content
Prima pagină » Cum sa deschizi un fisier Mac DMG In Windows

Cum sa deschizi un fisier Mac DMG In Windows

Deși .dmg este un format de disc pentru macOS, există o serie de motive pentru care doresti sa le deschizi pe computere Windows. Iată cum să începeți.

Sufixul .dmg (Disk Image) este asociat cu formatul de fișier arhivă Disk Utility de la Apple. Fișierele de fișiere Disk Image vă permit să stocați fișiere și să realizați volume complete de disc pentru a le partaja cu alte persoane.

Un fișier .dmg de la Apple poate conține volume APFS sau macOS Extended (HFS ), volume CD, DVD sau Blu-Ray, volume ISO9660 (discuri optice) sau volume Microsoft FAT32 sau extFAT.

Când creați imagini de disc utilizând aplicația Disk Utility inclusă în macOS în /Aplicații/Utilități aveți, de asemenea, opțiunea de a proteja cu parolă sau de a cripta fișierele de imagine.

Puteți crea, de asemenea, fișiere .dmg goale, faceți dublu clic pe ele în Finder pentru a le monta pe desktop, apoi copiați fișierele pe ele trăgându-le pe pictograma discului.

Un dezavantaj al fișierelor .dmg este că sunt un format proprietar Apple. Majoritatea celorlalte sisteme de operare, inclusiv Windows, nu știu în mod nativ să citească și să scrie fișiere .dmg.

Grație unui software de la terți și a unor programe gratuite, puteți face exact acest lucru pe Windows.

 

fisier pe un macbook

fisier pe un macbook

 

Opțiuni gratuite pentru a deschide fișiere Mac DMG în Windows

 

Există o serie de opțiuni gratuite pentru deschiderea fișierelor .dmg pe Windows 11, 10, 8 sau 7. De departe, cea mai simplă aplicație care poate fi utilizată pe Windows pentru a citi fișiere .dmg este excelentul și gratuitul utilitar de compresie 7-Zip.

Utilitarul 7-Zip funcționează în Windows File Explorer. După instalare, tot ce trebuie să faceți pentru a accesa un .dmg în Windows este să instalați 7-Zip, apoi să faceți dublu clic pe o imagine .dmg în File Explorer pentru a o deschide. Se va deschide o nouă fereastră cu conținutul fișierului .dmg.

Alternativ, puteți face clic dreapta pe un fișier .dmg în Windows, apoi, în submeniul 7-Zip, puteți selecta oricare dintre cele trei opțiuni “Extract” pentru a extrage și copia conținutul unui fișier .dmg într-o locație pe care o specificați în Windows File Explorer.

Funcționând foarte asemănător cu 7-Zip, o altă aplicație pentru Windows capabilă să extragă fișiere din fișiere .dmg este PeaZip. Odată instalată pe Windows, procesul de extragere este foarte asemănător cu 7-Zip: pur și simplu faceți clic dreapta pe un fișier .dmg în File Explorer și selectați una dintre opțiunile “Extract” din meniul care apare. Selectați o destinație pe PC pentru a stoca fișierele.

O altă alternativă gratuită la 7-Zip pe Windows este DMG Extractor (cu o versiune plătită de 10 dolari). Versiunea gratuită este limitată la fișiere de 4GB, nu poate extrage din fișiere criptate și poate extrage doar cinci fișiere la un moment dat. Versiunea cu plată elimină aceste limite și vă permite să răsfoiți direct conținutul fișierelor .dmg.

DMG Extractor știe, de asemenea, cum să extragă conținutul fișierelor iOS .ipa pe Windows.

O altă opțiune gratuită este UltraDMG (versiunea cu plată 40 de dolari). Deși a fost conceput în principal ca un creator de imagini de disc bootabile pentru macOS, versiunea pentru Windows a UltraDMG vă permite, de asemenea, să extrageți direct conținutul fișierelor .dmg.

Există, de asemenea, DMGExtractor și HFSExplorer gratuite de la Erik Larson (care lucrează, de asemenea, la produsul Tuxera menționat mai jos). Acestea necesită o instalare Java pe Windows pentru a funcționa.

O altă opțiune gratuită, dacă sunteți puțin mai înclinat spre tehnică, este să folosiți software-ul de criminalistică SleuthKit și interfață GUI a acestuia, Autopsy.

Toate aplicațiile de mai sus sunt gratuite sau au o versiune gratuită limitată care poate fi descărcată împreună cu versiuni cu plată.

 

Cum să convertiți fișierele .dmg în fișiere .iso și .rar

 

Inființate cu zeci de ani în urmă, fișierele .iso sunt un format de imagine standard al industriei, utilizat în mod normal pentru discurile optice, cum ar fi CD-urile și DVD-urile, dar pot fi utilizate și ca format de imagine universal. Majoritatea sistemelor de operare moderne, inclusiv macOS și Windows, pot deschide nativ imagini .iso, în funcție de sistemul de fișiere efectiv utilizat în imaginea .iso.

După ce ați convertit un fișier .dmg în .iso, puteți deschide fișierul .iso în mod nativ în Windows, presupunând că sistemul de fișiere care stă la baza fișierului .dmg este unul pe care Windows știe să-l citească.

Apple’s Disk Utility are capacitatea de a converti majoritatea fișierelor .dmg în .iso direct în macOS. Pentru a face acest lucru:

  1. Deschideți Apple Disk Utility din Finder în macOS
  2. Selectați Imagini->Convertire din meniu
  3. În panoul de fișiere deschise, selectați fișierul .dmg pe care doriți să îl convertiți și faceți clic pe butonul Choose
  4. În următorul panou Salvare, navigați la destinația unde doriți să salvați fișierul convertit
  5. Dacă doriți să criptați noua imagine de disc selectați o criptare din meniul Encryption: (Criptare:) din partea dreaptă jos a panoului
  6. Selectați DVD/CD master din meniul pop-up “Format imagine:” din dreapta jos a panoului
  7. Click pe “Convert”

Disk Utility va afișa o fereastră de progres care arată ce face în detaliu în timpul conversiei și dacă aceasta a avut succes sau nu:

În caz de succes, veți avea acum un fișier .cdr la destinația pe care ați selectat-o. Pur și simplu redenumiți extensia fișierului .cdr în .iso și conversia este completă. Acum puteți copia fișierul .iso pe computerul dumneavoastră cu Windows.

De asemenea, puteți utiliza instrumentul de linie de comandă hdiutil în Terminal, urmând instrucțiunile de pe această pagină. Pentru a afla mai multe despre hdiutil, în Terminal tastați:

man hdiutil și apăsați Return.

 

Cum se convertesc fișierele DMG în Windows

 

Dacă doriți să efectuați conversia .dmg pe PC-ul dumneavoastră cu Windows, va trebui să utilizați instrumente terțe. Majoritatea instrumentelor terțe pentru Windows sunt plătite, cu demo-uri gratuite descărcabile în mod limitat. Cele mai importante instrumente sunt:

Există, de asemenea, un convertor .dmg online gratuit numit CloudConvert, dar necesită înregistrarea cu e-mail, Google, Twitter sau Facebook. Dacă nu aveți o conexiune rapidă la internet, este posibil să dureze ceva timp pentru a încărca imaginile .dmg în funcție de dimensiunea fișierului.

Ca exemplu, unele imagini DVD pot avea o dimensiune de aproape 8GB, iar unele imagini Blu-Ray de până la 50GB.

UltraISO este simplu și direct: instalați-l, mergeți la Tools->Convert și convertiți fișierul .dmg pe Windows. De asemenea, poate edita și extrage direct din imagini de disc.

UltraISO suportă toate versiunile de Windows până la Windows 2000 – câteva decenii de Windows. De asemenea, are cerințe de sistem minuscule: Un Pentium 166MHz sau mai târziu (da, MHz), doar 64MB de RAM și 10MB spațiu liber pe disc.

PowerISO este, de asemenea, simplu și ușor de utilizat și oferă conversia directă a fișierelor .dmg, precum și o serie de alte opțiuni legate de discuri. De asemenea, are suport pentru versiunile mai vechi de Windows, până la Windows 98.

PowerISO oferă o serie de opțiuni similare cu UltraISO, inclusiv editarea directă a imaginilor, protecția prin parolă, compresie, montarea directă a imaginilor, precum și suportul și inscripționarea formatului audio Compact Disc. Ambele produse oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea unități USB bootabile.

PowerISO are, de asemenea, aceleași cerințe minime de sistem ca și UltraISO.

AnyBurn oferă, de asemenea, o conversie ușoară a fișierelor .dmg prin apăsarea unui buton, precum și o serie de alte caracteristici legate de discuri. De asemenea, suportă o versiune pe 32 de biți și Windows până la Windows 2000 și are aceleași cerințe minime ca UltraISO și PowerISO.

TransMac este un alt utilitar similar pentru discuri .dmg pentru Windows și acceptă Windows până la Windows Vista. TransMac oferă, de asemenea, câteva caracteristici unice, cum ar fi formatarea HFS+, divizarea și comprimarea fișierelor .dmg, inscripționarea directă a fișierelor .dmg pe CD/DVD/Blu-Ray și citirea CD-urilor multisesiune Mac (CD-uri cu formate mixte de volum sau volume multiple pe un singur disc).

SysTools Disk Image Viewer Pro este ultima intrare în lista noastră de aplicații complete de accesare a fișierelor .dmg pentru Windows, dar cu un preț piperat de 199 de dolari pentru o licență pentru un singur utilizator, ar putea fi inaccesibilă pentru unii utilizatori. Cu toate acestea, SysTools Disk Image Viewer Pro are caracteristici la fel de bune ca și celelalte.

 

Utilizarea .rar ca format intermediar

 

O altă opțiune este de a utiliza formatul de fișier .rar ca un format intermediar între .dmg și un format pe care Windows îl poate înțelege (cum ar fi .iso).

Două utilitare cu plată, cu versiuni de încercare gratuite, care fac acest lucru sunt WinRAR (30 de dolari) și WinZip (35 de dolari).

Ambele produse știu cum să convertească fișierele .dmg în fișiere .rar – care pot fi apoi decomprimate în Windows sau exportate în format .iso. Există trei niveluri de WinZip, cu prețuri cuprinse între 30 și 100 de dolari, iar toate versiunile WinZip includ o versiune pentru Mac.

MacOS, bineînțeles, știe, de asemenea, să citească și să scrie formatul .zip cu ajutorul utilitarului de arhivă încorporat.

 

Citerea directă a discurilor străine sistemului de fișiere

 

Două companii produc drivere de sisteme de fișiere străine pentru Mac și Windows, care vă permit să deschideți și să accesați formatele de disc ale celuilalt sistem de operare pe sistemele de operare ale fiecăruia dintre ele: Paragon Software și Tuxera.

HFS pentru Windows (19,95 dolari) și APFS pentru Windows (49,95 dolari) sunt produse de sistem de fișiere pentru Windows care știu cum să monteze și să acceseze formatele de volum HFS+ și, respectiv, APFS de la Apple pe computerele Windows.

Paragon are, de asemenea, un produs similar pentru macOS (Microsoft NTFS pentru Mac – 54,99 dolari), care face opusul: vă permite să montați și să accesați discuri NTFS Microsoft Windows pe desktop-ul Mac.

Pentru uz casnic, Paragon oferă toate cele trei produse și un al patrulea produs – Paragon CampTune – la același preț de 54,99 dolari – o adevărată afacere. Paragon oferă, de asemenea, versiuni APFS pentru Linux și Android.

Dar poate că cel mai bun produs de sistem de fișiere cross-platform Windows/Mac dintre toate este Microsoft NTFS pentru Mac de la Tuxera, la un preț uimitor de 14 dolari (și o perioadă de încercare gratuită de 15 zile). Tuxera oferă, de asemenea, o aplicație de gestionare a discurilor pentru Mac și o implementare APFS pentru Linux.

Utilizând atât produsele Paragon, cât și Tuxera, este ușor să creați o imagine a fișierelor .dmg pe un suport fizic, cum ar fi o unitate USB, și apoi să introduceți pur și simplu unitatea pe computerul dumneavoastră cu Windows – și invers, de la Windows la Mac (presupunând că ați achiziționat produse Mac de la terți).

Aceasta poate necesita un pas în plus, dar face ca accesarea sistemelor de fișiere străine de pe alte computere să fie foarte ușoară, deoarece nu este nevoie de conversie.

 

Concluzii

 

Există alte câteva aplicații gratuite pentru Windows care vă permit fie să accesați, fie să convertiți fișierele .dmg în formate pe care Windows le poate înțelege, dar acestea nu au fost actualizate de ani de zile, iar unele dintre ele sunt destinate doar sistemelor de operare pe 32 de biți sau versiunilor mai vechi de macOS.

Două astfel de utilitare sunt dmg2img de Peter Wu și dmg2iso.

Există o pagină GitHub actuală pentru dmg2iso, dar va trebui să o construiți singur folosind instrucțiunile listate. Pagina nu precizează clar dacă aplicația în sine a fost actualizată pentru versiunile moderne de macOS.

De asemenea, rețineți că, dacă încercați să deschideți fișiere vechi .dmg, .smi sau .img de la Mac OS 9 sau anterioare, de acum câteva decenii, aceste imagini de disc pot conține fișiere Mac mai vechi care conțin furci de resurse. Dacă încercați să copiați aceste fișiere pe un PC cu Windows care nu are instalat suport HFS+ de la terți, este posibil să distrugeți bifurcațiile de resurse ale fișierelor, ceea ce ar putea face ca fișierele să devină inutilizabile pe versiuni mai vechi de macOS sau Mac OS 9.

O modalitate garantată de a păstra bifurcațiile de resurse în fișierele Mac mai vechi este de a le crea o imagine de pe un disc Mac pe un fișier .dmg macOS Extended (HFS+) și apoi să deschideți fișierul .dmg doar ca volum de numai citire.

Când doriți să vă accesați fișierele .dmg pe calculatoarele dumneavoastră cu Windows, aveți o mulțime de opțiuni – atât gratuite, cât și plătite. Într-un articol viitor vom explora modul în care puteți crea suporturi fizice pentru a vă transporta fișierele între platforme, indiferent de formatul discului.

5/5 - (10 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *