Skip to content
Prima pagină » Cum Sa Convertesti Documente In Fisiere WAV si MP3 Pe Windows 11

Cum Sa Convertesti Documente In Fisiere WAV si MP3 Pe Windows 11

Dacă nu doriți să angajați un actor vocal care să vă citească documentele cu voce tare, cereți unei aplicații să o facă în locul dumneavoastră.

Windows 11 este echipat cu funcții de tastare vocală. Cu toate acestea, nu include niciun instrument pentru a converti documentele existente în formate de fișiere audio, cum ar fi WAV sau MP3. Cu toate acestea, există câteva aplicații desktop și web de la terțe părți cu care puteți converti documentele în formate audio care pot fi redate în playere media.

Acesta este modul în care puteți converti documentele în fișiere WAV și MP3 în Windows 11 cu câteva astfel de aplicații.

mp3 player pus pe disc vechi

mp3 player pus pe disc vechi

Cum să convertiți documente în fișiere WAV cu AudioDocs

AudioDocs este un software open-source pe care îl puteți utiliza pe platformele Windows începând cu Vista. Puteți converti documentele MS Word, TXT, PDF și EPUB în fișiere WAV audibile cu această aplicație. Suportul pentru EPUB este deosebit de binevenit, deoarece acesta vă permite să convertiți cărți electronice în alternative audiobook. Puteți converti un document MS Word într-un fișier audio WAV cu AudioDocs astfel:

 1. Afișați pagina AudioDocs de pe site-ul Softpedia software.
 2. Faceți clic pe opțiunile Download Now și External Mirror 1. Se va deschide o pagină SourceForge, iar fișierul de instalare al software-ului se va descărca automat.
 3. Lansați File Explorer (apăsați combinația de taste Windows + E de la tastatură) pentru a deschide orice dosar în care AudioDocs_3.1.1_setup.exe a fost descărcat pe PC-ul dumneavoastră.
 4. Faceți dublu clic pe fișierul AudioDocs_3.1.1.1_setup.exe pentru a instala software-ul.
 5. Apoi, faceți dublu clic pe comanda rapidă AudioDocs de pe desktop-ul Windows 11 pentru a lansa software-ul.
 6. Apăsați butonul MS Word to AudioDoc.
 7. Faceți clic pe Browse for the File Name (Răsfoiți caseta Nume fișier) pentru a alege un document Word pentru a fi convertit.
 8. Selectați Open (Deschidere) pentru a confirma selecția.
 9. Faceți clic pe meniul derulant TTS Voices (Voci TTS) pentru a selecta una dintre cele două opțiuni de voce.
 10. În continuare, faceți clic pe Browse for the Output Directory (Răsfoiește caseta Output Directory), selectați un dosar și apăsați butonul OK.
 11. În cele din urmă, apăsați butonul Create AudioDoc pentru a converti documentul într-un fișier WAV.

 

Acum navigați în Explorer la folderul pe care l-ați selectat pentru a include fișierul de ieșire WAV. Faceți dublu clic pe fișierul WAV pentru a-l deschide și a-l reda în playerul media implicit. Sau puteți face clic dreapta pe acel fișier pentru a selecta Open with (Deschidere cu) și alegeți un software alternativ pentru a-l reda.

Puteți converti fișiere PDF, EPUB și TXT în fișiere WAV cu AudioDocs la fel de bine. Faceți clic pe butoanele corespunzătoare acestor formate din AudioDocs pentru a afișa opțiunile de conversie ale acestora. Apoi parcurgeți pașii de la șapte la 11 de mai sus pentru a converti documentul PDF, ePub sau TXT în format WAV.

Există două opțiuni suplimentare de conversie pe care le puteți selecta. Trageți cursorul de pe bara Speaking Rate pentru a mări sau a micșora viteza de vorbire pentru fișierul audio. Puteți configura cât de tare este fișierul audio trăgând cursorul de pe bara Volum.

 

Cum să convertiți documente în MP3 la Online-Convert.com

AudioDocs nu vă permite să convertiți documente în MP3. Așadar, va trebui să găsiți o alternativă dacă preferați formatul MP3. Nu căutați mai departe de Online-Convert.com, care este un site care include un set de aplicații web pentru a converti diferite formate de documente în fișiere MP3. Iată cum puteți converti fișiere TXT în MP3 la Online-Convert:

 

 1. Deschideți Convertorul TXT la MP3 de la Online-Convert.
 2. Faceți clic pe Choose File pentru a selecta un document TXT și selectați opțiunea Open. Sau puteți alege un fișier din stocarea în cloud făcând clic pe Google Drive sau DropBox.
 3. Apoi, dacă doriți, puteți configura câteva setări opționale de bitrate, frecvență și canal.
 4. Apăsați butonul Start al convertorului.
 5. Selectați Download (Descărcare) atunci când conversia s-a terminat.
 6. Fișierul MP3 pentru document va fi în folderul implicit în care browserul dvs. descarcă. Deschideți acel dosar și faceți dublu clic pe MP3 pentru a-l asculta.

De asemenea, puteți converti și alte formate de documente în MP3 cu alte instrumente de conversie Online-Convert asemănătoare. Online-Convert are aplicații web pentru conversia formatelor PDF, EPUB și Word DOC în format audio MP3. Acestea sunt paginile pentru aceste aplicații web:

 

Cum să convertiți documente în MP3 cu Voicemaker

Filele MP3 generate pentru documente cu ajutorul aplicațiilor web Online-Convert.com sună, desigur, foarte robotic. Dacă preferați o voce care să sune mai natural pentru fișierul audio al unui document, consultați aplicația web Voicemaker. Această aplicație vă permite să convertiți textul lipit din documente în fișiere MP3, cu o selecție de voci diferite de bărbat sau femeie.

 

Cu toate acestea, Voicemaker nu este disponibil gratuit. Puteți converti doar până la 250 de caractere în MP3 cu testul său gratuit. Pachetul de bază care vă permite să convertiți documente cu maxim 3.000 de caractere și 750 de opțiuni vocale este disponibil pentru 5 dolari pe lună (sau 50 de dolari anual). Iată cum puteți încerca Voicemaker:

 1. Deschideți aplicația web Voicemaker în browserul dumneavoastră.
 2. Apoi deschideți un document care include un text de convertit.
 3. Copiați și lipiți o porțiune de text din document în caseta de text a Voicemaker. Ctrl + C și Ctrl + V sunt tastele de acces rapid pentru copiere și lipire.
 4. Selectați o opțiune de voce pentru fișier.
 5. Previzualizați fișierul făcând clic pe Conversie în voce.
 6. Apoi selectați butonul Download MP3.

Primul MP3 pentru eșantion va fi în folderul de descărcări al browserului dumneavoastră. Dacă sunteți impresionat de eșantionul Voicemaker, vă puteți înregistra un cont pentru a vă abona la unul dintre planurile lunare.

Totuși, nu uitați că Voicemaker restricționează lungimea documentului la caractere, nu la cuvinte. Astfel, 3.000 de caractere ar putea însemna ceva de genul 500 de cuvinte, dar probabil nu mai mult de 750. Cel mai bun plan Voicemaker permite 10.000 de caractere pe conversie.

 

Meritele aplicației web Voicemaker sunt destul de clare. Vocile sale pentru fișierele audio sună ca niște oameni și nu ca niște roboți. Puteți configura setările pentru a ajusta accentul, viteza, tonul și volumul vocilor pentru fișiere audio. În plus, include opțiuni de efecte pentru anumite voci, ceea ce este o atingere bună.

În afară de MP3, Voicemaker vă permite să convertiți text în fișiere OGG și WAV. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Audio Settings (Setări audio) în partea dreaptă a paginii aplicației. Selectați apoi caseta de selectare OGG sau WAV. De acolo puteți alege, de asemenea, diferite opțiuni de frecvență de eșantionare.

 

Convertiți documentele în fișiere WAV sau MP3 și ascultați-le în Windows 11

Nu trebuie să citiți singur documentele cu voce tare dacă doriți să auziți cum sună. Este rapid și ușor să convertiți documentele în cele mai comune două formate de fișiere audio care pot fi redate cu AudioDocs, Online-Convert și Voicemaker. După ce v-ați convertit documentele în fișiere WAV sau MP3, veți putea să le ascultați citite cu voce tare cu aproape orice player muzical Windows 11.

5/5 - (5 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *