Skip to content
Prima pagină » Afla Cum Sa Resetezi Setarile De Retea Pe Windows 10

Afla Cum Sa Resetezi Setarile De Retea Pe Windows 10

Problemele legate de rețea sunt frecvente în Windows 10 și există mai multe moduri în care le puteți rezolva. Puteți utiliza soluționatorul de probleme de rețea încorporat în Windows 10, iar dacă nu funcționează, puteți reseta setările de rețea. Oamenii optează pentru resetarea rețelei ca ultimă soluție pentru a scăpa de problemele de conectare la rețea și de erori precum “nu se poate conecta la această rețea”.

Resetarea rețelei a fost introdusă de Microsoft în versiunea 1607 a Windows 10, care a fost actualizarea aniversară a Windows 10. Această caracteristică i-a ajutat pe oameni să rezolve problemele de rețea cu un singur clic, dar are consecințe. Puteți consulta secțiunea următoare pentru a afla ce face resetarea rețelei.

Ce se întâmplă atunci când resetezi setările de rețea?

Când se efectuează resetarea rețelei pe computerul Windows 10, toate setările legate de rețea sunt restabilite la valorile implicite. Componentele de rețea, cum ar fi TCP/IP și Winsock, sunt readuse la setările implicite, așa că, dacă ați făcut modificări la aceste componente, vă recomandăm să le notați înainte de a continua.

Rezolvarea rețelei reinstalează, de asemenea, driverele adaptoarelor de rețea și elimină toate conexiunile Wi-Fi și Ethernet, împreună cu conexiunile VPN. De asemenea, va dezinstala toate programele de rețea legate de VPN și switch-urile virtuale. Prin urmare, trebuie să fiți atenți în timp ce efectuați o resetare a rețelei în Windows 10.

Cum se resetează setările de rețea în PC-ul cu Windows 10

Este destul de simplu și direct să resetați setările de rețea în Windows 10. Vă recomandăm să notați numele importante ale software-ului și ale conexiunii înainte de a proceda la resetare.

Vă prezentăm pașii rapizi pentru a vedea cum se resetează setările de rețea.

4 pași pentru a reseta setările de rețea în Windows 10

1. Deschideți aplicația Setări și mergeți la Rețea și Internet.
2. Derulați în jos și faceți clic pe Resetare rețea.
3. Faceți clic pe butonul Resetare acum.
4. Când vi se cere confirmarea, faceți clic pe Da pentru a reseta setările de rețea.

Puteți parcurge pașii detaliați de mai jos, împreună cu captura de ecran, pentru a înțelege în detaliu procesul de resetare a setărilor de rețea.

Pași detaliați pentru Cum se resetează setările de rețea în Windows 10

Pasul 1: Apăsați tasta Windows + I pentru a deschide aplicația Windows Settings și apoi faceți clic pe Network & Internet. Deschideți Network & Internet settings

Pasul 2: Faceți clic pe link-ul Network reset. faceți clic pe Network reset

Pasul 3: Acum, faceți clic pe butonul Reset now. Faceți clic pe Reset now

Pasul 4: Când vi se cere confirmarea, faceți clic pe Yes pentru a începe procesul de resetare. faceți clic pe Yes

Acum, calculatorul dumneavoastră va reporni pentru a aplica modificările. După repornire, va trebui să vă conectați din nou la rețeaua Wi-Fi și la conexiunea Ethernet pentru a accesa internetul, deoarece totul este readus la setările inițiale.

Utilizați comenzi pentru a reseta TCP/IP și Winsock

Puteți utiliza terminalul Command Prompt pentru a reseta componentele de rețea, cum ar fi stiva TCP/IP și Winsock. Comenzile sunt aplicabile și pentru Windows 7 și 8.

Tastați cmd în meniul Start și faceți clic pe Run as administrator pentru Command Prompt. Rulați Command Prompt ca administrator

În terminalul Command Prompt, tastați următoarele comenzi și apăsați tasta Enter după fiecare comandă pentru a o executa.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

După ce comenzile sunt executate, reporniți calculatorul și verificați dacă acest lucru a rezolvat problema de rețea.

Concluzie

Utilitarul de resetare a rețelei a fost introdus de Windows în actualizarea sa Anniversary Update și a facilitat rezolvarea problemelor grave de rețea. Nu aveți nevoie de nicio expertiză tehnică pentru a reseta setările de rețea. Cu toate acestea, va trebui să configurați din nou toate setările de rețea, software-ul și conexiunile VPN după resetare.

De aceea, este recomandat să efectuați resetarea rețelei dacă cealaltă modalitate de depanare a rețelei nu a ajutat la remedierea problemei. Instrucțiunile menționate mai sus vă pot ajuta să resetați setările de rețea pe PC-ul Windows 10 într-un mod simplu și direct.

5/5 - (8 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *