Skip to content
Prima pagină » Cum Pornesti in Safe Mode Laptopul sau PC-ul

Cum Pornesti in Safe Mode Laptopul sau PC-ul

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a porni Windows Laptop sau Desktop în Safe Mode, puteți găsi mai jos diferite metode care iti vor raspunde la intrebarea cum sa intri in safe mode.

Porniți Windows 11 în Safe Mode

Când porniți computerul Windows 11 în modul de siguranță, acesta pornește folosind doar cele mai esențiale fișiere de sistem și drivere necesare pentru a porni computerul și pentru a-l menține în funcțiune.

Aceasta vă permite să rezolvați problemele de pe dispozitiv identificând aplicația, programul sau cea mai recentă modificare care cauzează probleme pe dispozitiv.

Dacă sunteți deja logat, puteți intra în Safe Mode utilizând aplicația Settings App și Run Command. Dacă nu reușiți să vă conectați la computer, Windows oferă, de asemenea, opțiunea de a porni în Safe Mode din ecranul de conectare.

1. Porniți Windows 11 în Safe Mode utilizând setările

Dacă sunteți conectat la computer, puteți intra în Safe Mode utilizând opțiunea Recovery (Recuperare), disponibilă în setările Windows 11

Click pe butonul Start > Setări > selectați fila Sistem în panoul din stânga. În panoul din dreapta, derulați în jos și faceți clic pe fila Recovery (Recuperare).

În ecranul de recuperare, derulați în jos în panoul din dreapta și faceți clic pe butonul Restart Now (Repornire acum), situat lângă Advanced Startup (Pornire avansată).

În fereastra pop-up de confirmare, faceți clic pe Restart Now pentru a confirma. După repornirea computerului, faceți clic pe opțiunea Troubleshoot (Depanare).

Din ecranul Troubleshoot, navigați la Advanced options > Startup Settings și faceți clic pe butonul Restart.

După repornirea calculatorului, apăsați tasta F4 pentru a porni Windows 10 în Safe Mode.

2. Intrați în Safe Mode folosind comanda Run

O altă modalitate de a intra în modul de siguranță pe un computer cu Windows 11 este prin utilizarea comenzii Run Command.

Click dreapta pe butonul Start și click pe Run. În fereastra de comandă Run, tastați msconfig și faceți clic pe OK.

În ecranul următor, treceți la fila Boot și selectați Safe Boot with Minimal option și faceți clic pe OK.

În fereastra pop-up, faceți clic pe Restart pentru a începe procesul de pornire a computerului în Safe Mode.

Când computerul dvs. se repornește, acesta va fi în Safe Mode cu un fundal întunecat și veți vedea cuvintele “Safe Mode” în toate cele 4 colțuri ale ecranului.

3. Introduceți Safe Mode din ecranul de conectare

Dacă nu reușiți să vă conectați la computer, puteți totuși să intrați în Safe Mode (Modul de siguranță) utilizând opțiunea Restart (Repornire), așa cum este disponibilă pe ecranul de conectare.

Click pe butonul Start > Icoana Power > Țineți apăsată tasta Shift de pe tastatura calculatorului și selectați opțiunea Restart.

După ce calculatorul repornește în modul de recuperare, faceți clic pe opțiunea Troubleshoot.

Din ecranul următor, navigați la Opțiuni avansate > Setări de pornire și faceți clic pe butonul Repornire.

După repornirea calculatorului, apăsați tasta F4 pentru a porni Windows 11 în Safe Mode.

Cum să ieșiți din Safe Mode?

Tot ceea ce este necesar pentru a ieși din Safe Mode pe un computer cu Windows 11 este să reporniți computerul și acesta va porni în modul obișnuit al Windows 11.

Nota: Dacă folosiți a doua metodă (Safe Mode folosind comanda Run), trebuie să debifați opțiunea Safe Boot și să reporniți computerul.

4.9/5 - (12 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *