Skip to content
Prima pagină » 4 Moduri Simple De A Crea Un Folder Nou In Windows 11

4 Moduri Simple De A Crea Un Folder Nou In Windows 11

De la comenzi rapide de la tastatură până la utilizarea unui interpretor de linie de comandă, iată cele mai simple metode pe care le puteți utiliza pentru a crea un folder nou în Windows.

Inclusiv dacă știți deja cum să creați un folder în Windows, știind cum să o faceți rapid și eficient vă poate ajuta să fiți mai productiv și mai eficient atunci când lucrați cu calculatorul.

Dacă preferați simplitatea utilizării meniului contextual sau rapiditatea unei comenzi rapide de la tastatură, există mai multe moduri de a crea dosare noi în Windows 11. Această postare va discuta patru metode simple de creare de dosare noi în Windows 11.

 

 

1. Crearea unui dosar nou utilizând meniul contextual

Cel mai simplu și mai bine cunoscut mod de a crea un folder nou în Windows este prin intermediul meniului contextual. Puteți utiliza această metodă pentru a crea dosare aproape oriunde în Windows. Iată care sunt pașii pe care îi puteți urma:

 1. Mergeți la locația în care doriți să creați dosarul.
 2. Faceți clic dreapta oriunde pe un spațiu gol pentru a deschide meniul contextual.
 3. Selectați New > Folder.
 4. Scrieți un nume potrivit pentru folderul dvs. și apoi apăsați Enter.

 

2. Crearea unui dosar nou utilizând File Explorer

Bara de meniu a File Explorer oferă acces la multe opțiuni utile. Una dintre ele vă permite, de asemenea, să creați un nou dosar cu câteva clicuri de mouse.

Pentru a crea un folder nou folosind meniul din File Explorer:

 1. Apăsați Win + E sau folosiți una dintre numeroasele modalități de a deschide File Explorer.
 2. Navigați la locația în care doriți să creați un nou dosar.
 3. Faceți clic pe butonul New (Nou) din colțul din stânga sus al File Explorer și selectați Folder (Dosar) din listă.
 4. Dați folderului dvs. un nume adecvat, apoi apăsați Enter.

 

3. Creați un dosar nou cu o comandă rapidă de la tastatură

Dacă preferați să lucrați cu tastatura în locul mouse-ului sau dacă doriți pur și simplu să creați un nou dosar mai rapid, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Ctrl + Shift + N pe Windows.

 

Simplu, mergeți la locația în care doriți să creați folderul și apăsați Ctrl + Shift + N împreună pe tastatură. După ce dosarul este creat, îl puteți redenumi cu orice doriți.

Pentru mai multe astfel de scurtături utile, de ce să nu consultați ghidul nostru final despre scurtăturile de la tastatură din Windows 11?

.

 

4. Creați un dosar nou cu Prompt de comandă sau PowerShell

O altă modalitate de a crea dosare pe Windows este prin intermediul unui utilitar de linie de comandă. Deși s-ar putea să nu fie la fel de rapidă ca celelalte metode menționate mai sus, poate fi cu siguranță utilă dacă aveți nevoie să creați mai multe dosare deodată.

Puteți utiliza Command Prompt sau Windows PowerShell pentru a crea dosare noi în Windows. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați:

 1. Utilizați comanda rapidă de la tastatură Win + S pentru a deschide Căutare Windows.
 2. Tastați Command Prompt sau PowerShell în caseta de căutare și selectați Run as administrator.
 3. Selectați Da atunci când apare promptul User Account Control (UAC).
 4. În consolă, tastați următoarea comandă și apăsați Enter pentru a naviga în locația în care doriți să creați un nou dosar. Asigurați-vă că înlocuiți Directory în următoarea comandă cu locația reală a directorului în care doriți să creați folderul.

  cd

   Directory
 5. În continuare, tastați mkdir urmat de numele folderului pe care doriți să îl creați și apăsați Enter. De exemplu, dacă doriți să creați un folder numit Work, veți tasta următoarea comandă:
  mkdir Work
 6. De asemenea, dacă doriți să creați mai multe dosare, tastați mkdir urmat de numele dosarelor dumneavoastră. De exemplu, dacă ați dori să creați trei dosare denumite Android, iPhone și Windows, ați introduce această comandă:
  mkdir Android iPhone Windows

.

 

 

Crearea rapidă a folderelor în Windows 11

Dacă folosiți comanda rapidă de la tastatură sau metoda liniei de comandă, crearea de foldere în Windows 11 este destul de ușoară. Acum că v-ați creat dosarele, ar fi o idee bună să le personalizați astfel încât să le puteți distinge rapid.

5/5 - (5 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *