Cum vezi si utilizezi istoricul din clipboard in Windows

Istoricul clipboard-ului Windows este un instrument util pentru a vă uita înapoi la ceva ce ați copiat și lipit nu cu mult timp în urmă.

Sistemele de operare precum Windows folosesc clipboard-ul pentru a ajuta la stocarea textului și a imaginilor pe care le-ați copiat în trecut, iar istoricul clipboard-ului stochează tot ceea ce ați lucrat recent.

Clipboard-ul poate păstra până la 25 dintre cele mai recente copii ale dvs. în istoricul său, dar cele mai recente versiuni de Windows nu precizează foarte clar cum să activați și să utilizați istoricul clipboard-ului.

Iată cum să folosiți istoricul clipboard-ului Windows.

istoric clipboard
istoric clipboard

Dificultate

Ușor

Durata

5 minute

Ce aveți nevoie

  • Computer Windows

Cum folosesti istoricul clipboard-ului pe Windows

Pasul 1: Folosind caseta de căutare din bara de activități Windows, căutați “settings”. Când aplicația apare în fereastra de rezultate, selectați-o.

Pasul 2: Selectați Sistem pentru a continua.

Pasul 3: În meniul din stânga, selectați Clipboard pentru a afișa toate setările clipboard.

Pasul 4: Găsiți opțiunea de activare a istoricului clipboard-ului și activați-o.

Pasul 5: Acum, ori de câte ori lucrați, puteți apăsa tastele Windows + V de pe tastatură. Astfel, va apărea o fereastră laterală care vă va arăta ultimele copii pe care le-ați făcut, în ordine cronologică.

Găsiți copia pe care o doriți și selectați-o pentru a lipi acel conținut în ceea ce lucrați în acel moment.

Pasul 6: Când selectați conținutul copiat, veți vedea opțiuni pentru a “fixa” conținutul copiat individual (din nou, acest lucru va arăta puțin diferit în funcție de versiunea dvs. de Windows, dar meniul este acolo în orice caz). Prinderea unui fragment de conținut copiat îl va salva în istoricul clipboard-ului pe termen lung.

Apoi, chiar și atunci când alegeți să ștergeți clipboard-ul, conținutul fixat va rămâne, gata să fie lipit ori de câte ori aveți nevoie.

Această scurtătură importantă din Windows este utilă dacă există un anumit șablon sau un bloc similar de informații pe care ajungeți să le lipiți foarte des. Prindeți acel conținut astfel încât să aveți întotdeauna acces la el atunci când aveți nevoie.

Pasul 7: Secțiunea de setări pentru clipboard are, de asemenea, alte câteva opțiuni pe care ați putea dori să le luați în considerare pentru a vă ușura munca. Veți observa că există, de asemenea, o opțiune Share (Partajare) sau Sync (Sincronizare) pe care o puteți utiliza (în funcție de versiunea dvs. de Windows).

Aceasta vă permite să configurați lipirea de pe un alt dispozitiv pe computerul cu Windows pe care îl utilizați. Cu alte cuvinte, puteți copia ceva de pe laptopul Surface, apoi să vă deplasați la un PC desktop și să îl lipiți într-un proiect la care lucrați.

Trebuie doar să vă asigurați că sunteți conectați la același cont Microsoft. Rețineți că, dacă alegeți opțiunea Clear all (Șterge tot), se va șterge tot conținutul de pe oricare dintre dispozitive.

S-ar putea sa-ti placa si:

Cum intru in BIOS pe Windows 10 (și versiuni mai vechi)

Afla Cat Curent Consuma Un Calculator

Cum Vad Ce Placa De Baza Am Simplu Si Eficient

4.9/5 - (8 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *