Cum Actualizezi Firmware-ul BIOS Pentru Placa De Bază (2022)

Scurt pentru Basic Input and Output System, BIOS este în esență un cip de pe placa de bază a PC-ului care inițializează toate celelalte componente atunci când PC-ul pornește, cum ar fi GPU, CPU, RAM și altele.

Deși înainte era periculos să actualizezi firmware-ul cu riscul de a bloca placa de bază, în ultimii ani a devenit mai ușor și mai sigur.

Firmware-ul trebuie să fie actualizat din când în când pentru a primi suport pentru dispozitive noi, pentru a rezolva erori și pentru a îmbunătăți performanța și stabilitatea sistemului.

Cu toate acestea, nu este obligatoriu pentru utilizatori să îl țină actualizat la cea mai recentă versiune și ar trebui să se facă doar atunci când este absolut necesar.

Actualizați BIOS-ul plăcii de bază pentru a îmbunătăți performanța sistemului

1) Găsiți versiunea curentă

Înainte de a începe procesul de actualizare a BIOS-ului sistemului dumneavoastră, trebuie să cunoașteți versiunea curentă a celui instalat.

Pentru a vedea ce versiune de BIOS ai, căutați “msinfo” în Windows Search, deschideți System Information, iar versiunea ar trebui să fie vizibilă sub modelul de procesor.

Va trebui să notați numărul și data versiunii.

2) Descărcați cea mai recentă versiune

Direcționați-vă către site-ul web al producătorului plăcii de bază și accesați pagina de descărcări/suport. În continuare, completați numele modelului plăcii dvs. de bază.

Dacă aveți un laptop, completați numele modelului de laptop și veți găsi cele mai recente utilități și pentru acesta.

După ce ați găsit cea mai recentă versiune de firmware pentru placa dvs. de bază, descărcați-o dacă este mai nouă decât firmware-ul deja instalat pe dispozitiv. Va fi descărcat un fișier ZIP, pe care va trebui să îl extrageți și să îl transferați pe o unitate flash USB formatată.

3) Actualizați BIOS-ul

Rețineți că fiecare producător de plăci de bază are un mod diferit de actualizare a firmware-ului și nu există o metodă clară pentru fiecare dispozitiv.

Există mai multe instrumente de bliț diferite pentru unele plăci de bază, în timp ce unele plăci de bază au un instrument încorporat pentru actualizarea firmware-ului.

Continuați procesul prin repornirea PC-ului (păstrați unitatea flash USB conectată) și intrarea în BIOS la pornire prin apăsarea tastelor DEL/F2/F12 sau a oricărei alte taste menționate pe ecranul de pornire.

Toate setările vor fi resetate, așa că realizarea unei fotografii cu toate setările actuale este o bună măsură de siguranță.

După ce ați accesat BIOS-ul, mergeți la fila de actualizare, care va folosi fișierul de pe unitatea flash pentru a instala automat noul firmware.

În timpul acestui proces de bliț, nu opriți PC-ul și asigurați-vă că nu va exista nicio întrerupere de curent în acest moment. Un eșec în această etapă ar putea duce la faptul că PC-ul ar putea fi inutilizabil.

După ce procesul de flash este finalizat, reporniți PC-ul și noul firmware ar trebui să fie instalat în siguranță.

4.8/5 - (6 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *