Skip to content
Prima pagină » Cum sa faci print screen(screenshot) in Windows 10

Cum sa faci print screen(screenshot) in Windows 10

Cunoașterea pașilor pentru a face capturi de ecran poate fi utilă în capturarea imaginilor de chitanțe de plată, fotografii și alte informații. Mai jos avem cateva modalitati pentru a face un print screen(screenshot) în Windows 10 și Windows 11.

Faceți capturi de ecran în Windows 10/11

Computerele Windows vin cu un buton dedicat Print Screen, care poate fi folosit pentru a imprima întregul ecran în clipboard și poate fi folosit în combinație cu tastele Fn, Windows și Shift pentru a captura porțiuni selectate din ecran într-o captură de ecran.

La majoritatea tastaturilor Windows, butonul Print Screen (Imprimare ecran) este situat în colțul din dreapta extrem al tastaturii (lângă tasta F12) și este de obicei etichetat ca PrtScr, PrntScr sau PrntScrn.

 

1. Faceți o captură de ecran a întregului ecran

.

Pentru a face o captură de ecran(print screen / screenshot) a întregului ecran în Windows 10/11 este suficient să apăsați butonul Print Screen (Imprimare ecran) împreună cu tasta Windows sau cu tasta Function (FN), în funcție de producătorul computerului dumneavoastră.

1. Țineți apăsată tasta Windows și apoi apăsați tasta Print Scr, situată în colțul din dreapta sus al tastaturii.

Nota: Este posibil să trebuiască să folosiți FN sau tasta Windows, în funcție de producătorul computerului dvs.

2. Dacă ați apăsat combinația de taste corectă, veți vedea ecranul computerului dvs. întunecându-se și este posibil să auziți, de asemenea, sunetul obturatorului, confirmând că întregul ecran a fost capturat într-o captură de ecran.

3. După ce s-a făcut captura de ecran, mergeți la This PC > Pictures > Screenshots Folder și veți găsi captura de ecran.

2. Salvați captura de ecran în clipboard

.

Dacă nu vă pricepeți să vă amintiți comenzile rapide de la tastatură, apăsați pur și simplu tasta Print Screen de pe tastatura laptopului dvs. și întregul ecran va fi copiat în Clipboard.

1. Deschideți pagina web sau imaginea pe care doriți să o copiați într-o captură de ecran și apăsați tasta Prnt Scr. Acest lucru va realiza o captură de ecran a întregului ecran și o va salva în Clipboard.

2. Odată ce captura de ecran este salvată în clipboard, aceasta poate fi lipită în Paint, Word, Excel și alte aplicații.

3. Dacă vă place să folosiți Paint, dați clic pe pictograma Lipire și apoi selectați opțiunea Lipire din meniul care apare.

4. După ce captura de ecran este lipită, faceți clic pe File > Save As > PNG sau JPEG pentru a salva fișierul.

5. În ecranul următor, selectați Desktop sau orice altă locație, unde doriți să salvați captura de ecran.

3. Efectuați capturi de ecran din partea selectată sau dintr-o anumită parte a ecranului

1. Apăsați tastele Windows + Shift + S de pe tastatura computerului. Acest lucru va face ca ecranul să devină gri, iar cursorul mouse-ului se va transforma într-un model de cruce.

2. Apăsați tasta Stânga a mouse-ului și selectați partea de ecran pe care doriți să o capturați în captura de ecran. Odată ce, zona este selectată, eliberați tasta mouse-ului și acest lucru va copia captura de ecran în clipboard.

3. În continuare, deschideți Paint și lipiți captura de ecran apăsând Ctrl + V sau făcând clic pe pictograma Lipire > opțiunea Lipire.

După ce captura de ecran este lipită în Paint, aceasta poate fi editată după cum este necesar și salvată în orice locație de pe computer.

4. Efectuați o captură de ecran a ecranului activ în timp ce /utilizați monitoarele duble

Dacă computerul dvs. este conectat la două sau mai multe monitoare, utilizarea combinației de taste Prnt Scr sau Win+Prnt Scr captează capturi de ecran de pe ambele ecrane atașate la computer.

În acest caz, puteți face print screen/screenshot doar la o  captură de ecran a ecranului activ folosind combinația de taste Alt+Prnt Scr. Cu toate acestea, în acest caz, captura de ecran va fi doar copiată în Clipboard și nu va fi salvată în dosarul Screenshots.

Pentru a salva captura de ecran, va trebui să lipiți captura de ecran în Paint, care vă permite să salvați fișierul în PNG, JPEG și alte formate.

Nota: Pe unele computere, este posibil să fie nevoie să apăsați tastele Alt + Fn + Prnt Scr, pentru a captura o captură de ecran a ecranului activ. Verificați manualul laptopului sau al calculatoarelor pentru a afla care este comanda rapidă de la tastatură corectă.

5. Efectuați capturi de ecran în Windows 10/11 folosind Snipping Tool

Atât Windows 10, cât și Windows 11 vin cu un Snipping Tool încorporat, care poate fi folosit pentru a face capturi de ecran ale întregului ecran și, de asemenea, capturi de ecran ale unei zone selectate sau specifice a ecranului.

1. Deschideți Snipping Tool pe computer și faceți clic pe opțiunea New.

2. După ce faceți clic pe New, veți vedea că ecranul computerului dvs. se estompează și veți vedea cursorul mouse-ului transformându-se într-un model de cruce.

3. Țineți apăsată tasta Mouse și trageți cursorul în jurul zonei specifice pe care doriți să o capturați într-o captură de ecran. Odată selectată zona dorită, eliberați tasta Mouse și captura de ecran va fi copiată în clipboard.

4. În continuare, faceți clic pe fila File și selectați Save As din meniul derulant.

5. În ecranul următor, selectați Desktop sau orice altă locație, unde doriți să salvați captura de ecran.

6. Efectuați capturi de ecran în Windows 10/11 în timpul jocului

Dacă modul Joc este activat pe computer, puteți face capturi de ecran în timp ce jucați jocuri pe computer folosind aplicația Xbox.

Modul Gaming din Windows 10/11 vă permite să capturați capturi de ecran și chiar să înregistrați secvențe de joc în timp ce jucați jocuri video pe computer.

1. Mergeți la Settings > Gaming > selectați Game Bar în meniul lateral. 2. În panoul din dreapta, activați opțiunea de înregistrare a clipurilor de joc, a capturilor de ecran și a transmisiunilor cu ajutorul Game Bar.

După acest lucru veți putea să faceți capturi de ecran și să înregistrați clipuri de joc în timp ce jucați jocuri pe computerul dvs. utilizând aplicația Xbox în Windows 10/11.

2. În timp ce jucați un joc, puteți face o captură de ecran prin apăsarea tastelor Windows + G pentru a afișa bara de joc și puteți face capturi de ecran în timpul jocului făcând clic pe pictograma camerei sau folosind tastele Windows + Alt + Prnt Scr.

Nota: Comanda rapidă de la tastatură va funcționa numai dacă ați bifat în prealabil opțiunea “Da, acesta este un joc” (Vezi imaginea de mai jos).

3. Odată ce ați făcut o captură de ecran, veți vedea notificarea “Screenshot Saved”, care vă anunță că captura de ecran a fost salvată pe computer.

4. Puteți vedea captura de ecran salvată navigând în folderul This PC > Videos > Captures de pe computerul dvs.

4.9/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *