Skip to content
Prima pagină » Cum sa configurati manual un VPN pe Windows 10

Cum sa configurati manual un VPN pe Windows 10

Frumusețea celor mai bune servicii VPN este că acestea au o aplicație Windows 10 intuitivă care face ca stabilirea unei conexiuni să fie la fel de ușoară ca și cum ați face clic pe un buton mare și verde pe care scrie “conectare”. Cu toate acestea, dacă rulați Windows 10 în modul S și nu puteți instala aplicații din afara Magazinului sau dacă utilizați un VPN fără client, puteți totuși configura un VPN manual. Iată tot ce trebuie să știți.

Cum să adăugați și să vă conectați manual la un VPN pe Windows 10

Nota: Dacă ați făcut upgrade la Windows 11, ghidul nostru despre cum să configurați manual un VPN pe Windows 11 vă va ajuta în acest proces.

După ce v-ați abonat la un serviciu VPN – rețineți că există o mulțime de opțiuni de VPN excelente – ar trebui să aveți acces la o listă de servere la care vă puteți conecta. Aceasta va fi diferită în funcție de serviciul VPN pe care îl utilizați, dar ar trebui să aveți acces la o pagină web sau la o secțiune a aplicației de desktop care enumeră locația serverului, adresa necesară pentru a crea o conexiune manuală și încărcătura actuală a serverului.

Profesorul dvs. de VPN ar trebui să vă ofere, de asemenea, informații de conectare manuală care pot fi folosite ca credențiale. Acestea ar putea fi un fel de nume de utilizator și parolă sau un certificat, în funcție de serviciu, și vor varia de la un furnizor la altul.

După ce aveți informațiile necesare pentru a face o conexiune, puteți sări în setări și să puneți totul în funcțiune.

 1. Clic dreapta pe butonul Start.
 2. Clic pe Setări.
 3. Click pe Rețea și Internet.
 4. Click pe VPN.
 5. Click pe Adaugă o conexiune VPN.
 6. Click pe meniul derulant de sub furnizorul VPN.
 7. Click Windows (built-in).
 8. Click pe câmpul Nume conexiune.
 9. Tastați un nume pentru conexiunea VPN. (În acest caz, voi folosi numele furnizorului meu și locația serverului.)
 10. Click pe câmpul Server name or address (Nume sau adresă server).
 11. Tastați adresa serverului. (Probabil că o puteți găsi în contul dvs. de VPN.)
 12. Click pe meniul derulant de sub tipul de VPN.
 13. Alegeți un protocol de conectare.
 14. Click pe meniul derulant de mai jos Tip de informații de conectare.
 15. Click pe o metodă de conectare. (Aceasta se va schimba, fără îndoială, în funcție de furnizorul dvs. de VPN.)
 16. Clic pe Save.
 17. Click pe VPN-ul pe care tocmai l-ați configurat. (Acesta va apărea acum în lista de VPN-uri.)
 18. Click pe Connect. (În funcție de metoda de conectare utilizată de furnizorul dvs. este posibil să trebuiască să introduceți numele de utilizator și parola.)

Cum să deconectați și să eliminați un VPN pe Windows 10

Dacă nu mai doriți să utilizați un VPN sau dacă doriți doar să eliminați un server din listă, îl puteți deconecta sau elimina cu totul. Există un buton VPN pentru activare și dezactivare rapidă, situat în centrul de acțiune din Windows 10 (micul balon de vorbire din colțul din dreapta jos al afișajului), dar vom parcurge întregul proces, care include și eliminarea completă a unui VPN din sistem.

 1. Clic-dreapta pe butonul Start.
 2. Clic pe Settings.
 3. Click pe Network & Internet.
 4. Click pe VPN.
 5. Click pe o conexiune VPN pe care doriți să o deconectați sau să o eliminați.
 6. Click Disconnect.
 7. Click Remove.
 8. Click Remove again to confirm.

Asta este! VPN-ul pe care l-ați configurat ar trebui acum să fie eliminat. Puteți oricând să adăugați din nou un server folosind primul set de instrucțiuni.

Rețineți că, chiar dacă configurați manual un VPN pe Windows 10, veți putea folosi un client separat fără probleme. Puteți elimina oricând conexiunea manuală, dar nu este în întregime necesar.

Scopurile noastre de top pentru VPN și software

Pentru a finaliza pașii prezentați mai sus, va trebui să investiți într-un VPN de calitate și veți avea nevoie de Windows 10. Noi suntem înclinați către ExpressVPN datorită prețului foarte bun, a tone de caracteristici și a securității dovedite, dar există mai multe opțiuni enumerate mai jos.

Cu o criptare solidă ca o stâncă și o mulțime de protocoale de conectare pe care le puteți folosi, inclusiv OpenVPN, acesta este unul dintre cele mai bune servicii care funcționează în prezent.

Windows 10 Home

 

Sistemul de operare al Microsoft Windows 10 nu mai este cel mai recent sistem de operare de la Microsoft, dar este încă extrem de comun, în timp ce Windows 11 se desfășoară. Efectuați un upgrade gratuit la noul sistem de operare sau continuați să folosiți Windows 10 așa cum doriți.

Mai multe servicii VPN excelente

Nu cumpărați ceea ce vinde ExpressVPN? Consultați aceste alte servicii VPN excelente pe care le recomandăm. Puteți, de asemenea, să aruncați o privire la prezentarea noastră a celor mai bune oferte actuale de VPN, dacă doriți să economisiți niște bani.

Surfshark VPN (se deschide într-o filă nouă) (De la 2 $.49 dolari/lună la Surfshark)

Surfshark nu pune nicio limită în ceea ce privește numărul de dispozitive care se pot conecta, ceea ce îl face o opțiune de VPN excelentă pentru întreaga familie.

CyberGhost VPN (se deschide într-o filă nouă) (De la $2.29/lună la CyberGhost)

Tone de servere, securitate solidă ca piatra și planuri pe termen lung accesibile fac din CyberGhost o opțiune excelentă pentru o mulțime de oameni.

Private Internet Access (opens in new tab) (De la 2,19 $/lună la PIA)

Când vine vorba de un VPN și de aplicațiile sale, unii oameni doresc o interfață care să aibă doar ceea ce este necesar. Private Internet Access este exact acest lucru.

IPVanish (se deschide într-o filă nouă) (De la 3,99 $/lună la IPVanish)

IPVanish este unul dintre cele mai ușor de utilizat VPN-uri, datorită unei aplicații cu o interfață de utilizator care se adresează atât novicilor, cât și experților.

Testăm și analizăm serviciile VPN în contextul utilizărilor recreaționale legale. De exemplu:

1.-Accesarea unui serviciu dintr-o altă țară (sub rezerva termenilor și condițiilor serviciului respectiv).

2.- Protejarea securității online și consolidarea confidențialității online atunci când vă aflați în străinătate.

Nu susținem și nu tolerăm utilizarea ilegală sau rău intenționată a serviciilor VPN. Consumul de conținut piratat care este plătit nu este nici susținut și nici aprobat de Future Publishing.

4.7/5 - (11 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *