Skip to content
Prima pagină » 9 Cele mai bune instrumente de monitorizare a temperaturii CPU pentru Windows [GRATUIT]

9 Cele mai bune instrumente de monitorizare a temperaturii CPU pentru Windows [GRATUIT]

Aveți nevoie de ajutor pentru a monitoriza temperatura procesorului? În acest ghid, am enumerat câteva dintre cele mai bune monitoare de temperatură CPU (toate gratuite) pentru a vă ajuta să alegeți instrumentul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Dacă aveți probleme cu calculatorul dumneavoastră și căutați câteva instrumente de monitorizare hardware pentru a vă ajuta să diagnosticați problema sau dacă doriți să testați la stres PC-ul nou construit pentru a vă asigura că totul funcționează corect, un program care poate monitoriza temperaturile de funcționare ale CPU-ului este un instrument important de avut.

În această postare, am enumerat nouă dintre cele mai bune monitoare de temperatură CPU disponibile în prezent, astfel încât să vă puteți asigura că CPU-ul dumneavoastră funcționează la temperaturi sigure.

1. Core Temp

Pentru că nu aveți nevoie de un program extins de monitorizare hardware și doriți doar un monitor de temperatură CPU ușor și simplu, atunci Core Temp este probabil cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Core Temp vă oferă o monitorizare în timp real a temperaturii și a încărcării CPU-ului. Dacă aveți un procesor Intel, Core Temp vă va arăta temperatura și sarcina individuală pentru fiecare nucleu al procesorului dumneavoastră.

Programul vă oferă, de asemenea, informații precum frecvența de funcționare curentă, consumul de energie și tensiunea nucleului și vă va spune ce procesor aveți în sistem, ce soclu folosește și ce litografie are procesorul.

2. HWMonitor

HWMonitor este un instrument excelent dacă doriți să monitorizați mai mult decât doar procesorul dumneavoastră. HWMonitor afișează nu numai temperatura, tensiunea nucleului, frecvența de funcționare și sarcina procesorului dumneavoastră, ci este capabil să monitorizeze și GPU-ul, viteza ventilatoarelor, dispozitivele de stocare și multe altele. Așadar, dacă aveți nevoie de un program de monitorizare a temperaturii CPU care poate face mai mult decât să monitorizeze doar temperaturile CPU, HWMonitor merită o privire.

3. Speed Fan

Speed Fan este un alt program de monitorizare a temperaturii CPU pe care veți dori să îl luați în considerare. La fel ca unele dintre celelalte opțiuni din această listă, Speed Fan vă poate prezenta informații în timp real despre CPU și alte echipamente hardware. Cu toate acestea, Speed Fan este, de asemenea, unic prin faptul că vă va permite să modificați viteza ventilatorului direct în software.

O altă caracteristică excelentă a lui Speed Fan este numărul mare de opțiuni de personalizare pe care le are. Instrumentul poate varia de la a fi un simplu instrument de monitorizare hardware care vă permite să modificați manual vitezele ventilatorului, până la un instrument de personalizare extremă care vă va permite să vă setați propriile setări ale ventilatorului.

4. Open Hardware Monitor

Dacă sunteți în căutarea unui program ușor care nu va monitoriza doar CPU-ul sistemului dumneavoastră, ci și majoritatea celorlalte componente hardware din calculator, atunci Open Hardware Monitor ar putea fi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră. Nu numai că Open Hardware Monitor oferă citiri de temperatură, tensiune și frecvență pentru CPU, dar vă oferă și posibilitatea de a monitoriza memoria, ventilatoarele și GPU-ul.

 

Așa că, dacă sunteți în căutarea unui program de monitorizare ceva mai robust, atunci Open Hardware Monitor este probabil opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

5. Real Temp

 

Real Temp seamănă foarte mult cu Core Temp prin faptul că funcționează doar ca un monitor al temperaturii CPU și că are o interfață simplă și directă. Programul vă va oferi toate informațiile vitale despre procesorul dumneavoastră, inclusiv temperatura și sarcina curentă. O caracteristică unică pe care o va afișa, de asemenea, este cât de departe de TJ Max este CPU-ul dumneavoastră. TJ Max este temperatura la care un procesor va începe să se limiteze și astfel, pentru utilizatorii care nu sunt siguri la ce temperatură ar trebui să funcționeze procesorul lor, această funcție Real Temp este foarte utilă.

6. AIDA64 Extreme

Chiar dacă am spus că toate opțiunile din această listă sunt gratuite, am mințit. AIDA64 Extreme nu este gratuit. Cu toate acestea, merită să fie menționat datorită cât de versatil este acest instrument. Și, am simțit că, din moment ce toate celelalte instrumente pe care le-am menționat sunt gratuite, ne veți da o șansă dacă îl menționăm pe acesta.

AIDA64 Extreme are o tonă de funcționalități, inclusiv monitorizare hardware, instrumente de benchmarking, capacități de testare la stres, diagnosticare și multe altele. Este cu adevărat un cuțit elvețian pentru constructorii de sisteme serioși. Acestea fiind spuse, dacă tot ce aveți nevoie este un simplu program de monitorizare a temperaturii CPU, AIDA64 Extreme nu numai că este exagerat, dar, având în vedere că există o mulțime de opțiuni gratuite, vă va costa bani pe care nu trebuie să-i cheltuiți

 

7. CPU Thermometer

CPU Thermometer este un alt monitor ușor de temperatură și încărcare a CPU-ului care vine cu un design de utilizare foarte simplu. La fel ca și CPU Temp, CPU Thermometer va afișa temperaturile și încărcările CPU-ului dumneavoastră pe nuclee individuale. Aceasta este cam măsura CPU Thermometer și Dacă tot ce aveți nevoie sunt informații despre temperatura și sarcina CPU, este bine de utilizat.

8. Speccy

Dacă aveți nevoie de alte fucnționalități din software-ul de monitorizare hardware (cum ar fi cum să verificați specificațiile PC-ului dvs.), un instrument multifuncțional precum Speccy ar putea fi ceea ce căutați. Speccy nu numai că poate monitoriza temperaturile și încărcările procesorului și GPU-ului sau frecvența de funcționare a procesorului, GPU-ului și RAM-ului, dar vă va oferi și o prezentare amănunțită a hardware-ului din interiorul sistemului dumneavoastră. Probabil că acest lucru nu este necesar pentru persoanele care și-au construit propriul computer – știți deja ce se află în interiorul acestuia – dar poate fi o caracteristică plăcută pentru utilizatorii care nu sunt siguri de ceea ce se află în interiorul sistemului lor.

9. HWiNFO

HWiNFO este un alt program de monitorizare robust care vă va oferi o mulțime de informații despre componentele din interiorul calculatorului dumneavoastră. Nu numai că vă va arăta în timp real temperaturile/încărcările pentru componentele cheie ale sistemului dumneavoastră, dar vă va permite, de asemenea, să faceți un grafic cu aceste date, astfel încât să puteți vedea cum funcționează sistemul dumneavoastră pe o anumită perioadă de timp. HWiNFO nu este, probabil, cel mai bun instrument de temp. CPU pe care să îl folosiți dacă nu sunteți foarte familiarizat cu hardware-ul PC-ului. Interfața de utilizator este plină de o tonă de informații și ar putea fi copleșitoare pentru utilizatorii începători.

 

 

Există o tonă de instrumente diferite de monitorizare a temperaturii CPU care vă pot ajuta să urmăriți modul în care funcționează sistemul dumneavoastră. Fie că aveți nevoie de un program simplu și direct care să vă ofere temperatura și sarcina procesorului, fie că aveți nevoie de un program robust de monitorizare hardware care să vă permită să urmăriți toate componentele din sistemul dvs. În acest ghid, v-am oferit o listă cu unele dintre cele mai bune monitoare de temperatură CPU pe care să le încercați, iar una dintre opțiunile de mai sus ar trebui să vă facă treaba.

4.9/5 - (8 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *