Skip to content
Prima pagină » Uite Cum Transformi Laptopul Intr-o Camera De Supraveghere

Uite Cum Transformi Laptopul Intr-o Camera De Supraveghere

Pasul 1. Descărcați software-ul

În acest ghid, vom folosi Yawcam (care înseamnă, de asemenea, Yet Another WebCam) pentru a transforma laptopul intr-o camera de supraveghere acasa. Mergeți pe site-ul Yawcam pentru a descărca și instala software-ul camerei web. În timp ce așteptați finalizarea instalării, verificați și actualizați setările de alimentare ale laptopului dvs. pentru a preveni ca monitorul camerei web să se oprească în timp ce sunteți plecat de acasă.

Dacă folosiți Windows 10, faceți clic pe pictograma bateriei din colțul din dreapta jos al ecranului și accesați Setări de alimentare și de repaus pentru a afișa setările de alimentare. Asigurați-vă că dați clic pe Niciodată sub setarea Când este conectat la priză, opriți după.

Un cuvânt înțelept – rezistați să folosiți hotspoturi Wi-Fi gratuite sau nesecurizate.

webcam de laptop pentru camera supraveghere

webcam de laptop pentru camera supraveghere

Etapa 2. Adăugați camera de supraveghere

Click pe Setări > Dispozitiv > Schimbă la > Camera integrată pentru a adăuga și utiliza camera web a laptopului sau camera USB.

Puteți verifica feed-ul camerei de supraveghere în fereastra de previzualizare.

Yawcam nu vine cu caracteristici de suport audio pentru camera web. Dacă doriți să folosiți capacitățile avansate ale monitorului, cum ar fi abilitățile de difuzare audio în rețea sau viziunea pe timp de noapte, este posibil să trebuiască să folosiți un alt software care să aibă disponibile aceste caracteristici ale camerei web.

Puteți adăuga mai multe camere dacă doriți să adăugați mai multe locații de monitorizare. Fiecare instanță a aplicației poate suporta doar o singură cameră, așa că deschideți mai multe instanțe ale Yawcam pentru a adăuga camere.

Pentru a adăuga și utiliza camere în locații separate din casă, puteți utiliza camere cu protocol de internet sau camere IP. O cameră IP poate fi controlată de la distanță prin intermediul internetului, fără a fi nevoie de un cablu USB.

Pentru un plus de supraveghere pe timp de noapte, camerele Lorex și Swann au un sistem color de vedere pe timp de noapte.

Poti de asemenea sa folosesti laptopul cu doua sau mai multe monitoare pentru o vedere mai buna.

Etapa 3. Configurați ieșirea video

Puteți fie să vă salvați rezultatul video pe hard disk, fie să îl încărcați pe serverul dvs. web cloud prin încărcare FTP. Alternativ, încărcați fluxul dvs. video pe web cu HTTP. Puteți activa aceste moduri de ieșire prin intermediul panoului de control principal pentru camera dvs. de securitate.

Iată cum ar arăta înregistrarea video atunci când faceți clic și vizualizați din browserul dvs. web.

Nu există nicio înregistrare audio disponibilă direct de la Yawcam și vor fi înregistrate doar imaginile de la camerele de supraveghere.

Pasul 4. Configurați un flux

O opțiune de ieșire pe care o puteți activa este opțiunea Stream. Aceasta vă permite să configurați un monitor de streaming video în direct, astfel încât să vă puteți uita la feed-ul de la camerele de securitate în deplasare.

Acesul la distanță este disponibil și puteți vedea cine vă vizualizează fluxul video. Dacă descoperiți un spectator care nu ar trebui să fie acolo, expulzați sau interziceți spectatorul din fluxul camerei web.

Pentru a vă asigura că nimeni nu vă poate monitoriza fluxul, configurați o parolă de protecție la ieșirea fluxului. Credeți că cineva ar putea să se joace cu laptopul dvs. în timp ce sunteți plecat? Înregistrarea pe desktop este disponibilă dacă instalați separat driverul VH Screen Capture Driver.

Aproape ati terminat de configurat laptopul intr-o camera de supraveghere.

Pasul 5. Configurați detectarea mișcării

Pentru a configura înregistrarea prin detectarea mișcării, faceți clic dreapta pe pictograma din tavă, așa cum se arată mai jos.

Detecția mișcării funcționează pe principiul detectării oricărui tip de mișcare în fața camerei de securitate pentru laptop. Software-ul va face instantanee de imagine și puteți configura alerte prin e-mail pentru a fi notificat atunci când se întâmplă acest lucru.

Alertele SMS nu sunt suportate direct pentru Yawcam, dar puteți configura un gateway de la e-mail la SMS pentru a primi alerte pe telefon. Puteți personaliza și mai mult setările de procesare a mișcării, care prezintă niveluri de sensibilitate și toleranță pentru camerele dvs. de securitate.

Cam astia sunt pasii necesari pentru a transforma laptopul intr-o camera de supraveghere.

Daca ai si alte idei, nu ezita sa le expui in commenturi jos.

4.8/5 - (14 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *