Skip to content
Prima pagină » Laptopul Nu Porneste Sau Afiseaza Ecranul Negru? Cateva Solutii

Laptopul Nu Porneste Sau Afiseaza Ecranul Negru? Cateva Solutii

Ai incercat sa aprinzi laptopul si ai avut parte de o surpriza: nu mai porneste, sau ecranul este efectiv negru?

Sunt doua din cele mai comune probleme cu laptopurile mai vechi, si nu este chiar usor de dat seama care ar putea fi problema. Hai sa vedem cateva din solutiile disponibile cand ai de a face cu un laptop care nu mai porneste.

laptop ecran negru

laptop ecran negru

Ecranul laptopului meu este negru

Dacă ecranul laptopului dvs. nu afișează nicio imagine, mai mulți pași de depanare v-ar putea ajuta să rezolvați problema. Examinați fiecare secțiune de mai jos pentru a vedea pașii care ar putea fi de ajutor.

  • Când întâmpinați probleme legate de video în Windows, puteți reseta rapid driverul grafic al computerului dvs. utilizând comanda rapidă de la tastatură Tasta Windows+Ctrl+Shift+B.

Dacă vedeți un ecran alb sau un curcubeu de culori, acest lucru ar putea însemna că placa video a laptopului este defectă. În acest caz, placa video sau cipul grafic trebuie să fie înlocuit de un centru de reparații autorizat pentru marca dvs. de laptop.

Laptopul nu pornește

Deși este posibil să nu vedeți nimic pe ecran, ascultați laptopul pentru a vedea dacă există sunete care indică faptul că pornește. Dacă nu auziți niciun sunet, urmați pașii din link-ul de mai jos înainte de a trece la alte secțiuni din această pagină.

Computerele mai noi cu un SSD și fără alte unități pot fi silențioase chiar și în timpul unei porniri normale. Prin urmare, această sugestie ar trebui urmată doar pentru laptopurile cu un hard disk tradițional.

Uneori, desi crezi ca laptopul nu porneste pentru ca nu auzi niciun zgomot, el de fapt functioneaza.

Problemă cu bateria laptopului

O baterie de laptop poate cauza probleme cu pornirea și afișarea oricărui lucru pe ecran. Chiar dacă o puteți încărca la capacitate maximă, bateria poate avea un defect care să o facă să interfereze cu procesul de pornire a laptopului. Încercați următorii pași pentru a exclude o posibilă problemă a bateriei. Cand ai timp, citeste si cum sa ai grija de bateria laptopului.

  1. Deconectați adaptorul de alimentare de la laptop.
  2. Îndepărtați bateria laptopului.
  3. Presați și țineți apăsat butonul de alimentare al laptopului timp de 10 secunde pentru a descărca orice energie stocată.
  4. Conectați din nou adaptorul de alimentare la laptop.
  5. Presați butonul de alimentare pentru a vedea dacă laptopul se aprinde și afișează ceva pe ecran.

În cazul în care laptopul pornește, dar nu este afișat nimic pe ecran(negru), continuați cu pașii de depanare de mai jos. Revizuiți pagina următoare dacă laptopul nu pornește sau nu pornește.

Probleme ale sistemului de operare

Dacă computerul pornește, dar ecranul devine negru sau gol după conectare, este posibil să existe o problemă cu sistemul de operare.

Un indiciu al faptului că sistemul de operare nu se încarcă corect și că este de vină este dacă puteți vedea cursorul mouse-ului pe ecran și nimic altceva.

Una dintre principalele cauze pentru această problemă este un fișier de sistem corupt care împiedică încărcarea sistemului de operare, ceea ce duce la un ecran negru sau gol.

Reporniți Windows pentru a vedea dacă este o problemă temporară și se rezolvă de la sine cu o repornire. Dacă problema persistă, ștergeți hard disk-ul și reinstalați Windows.

Dupa ce reusesti sa-l repari, merita sa iei in considerare si cateva metode de optimizare windows.

Luminozitatea este setată la nivel scăzut sau setarea puterii

În cazul în care imaginea este parțial vizibilă, luminozitatea laptopului este prea mică sau redusă de o setare de alimentare. Asigurați-vă că laptopul nu se află într-un mod de economisire a energiei, conectându-l la perete. Apoi, încercați să măriți luminozitatea laptopului pentru a verifica dacă nu aceasta cauzează problema dumneavoastră.

Monitor Extern

Dacă aveți un afișaj extern conectat la laptop, cum ar fi un monitor de calculator, este posibil ca ecranul laptopului să nu afișeze nimic. Acțiunea implicită pe unele laptopuri este de a afișa o imagine numai pe un ecran extern, dacă este conectat.

Citeste aici cum sa conectezi corect un laptop la unul sau doua monitoare.

Majoritatea laptopurilor au o tastă funcțională cu o acțiune secundară care comută unde și cum afișează laptopul o imagine. Apăsarea acelei taste poate rezolva problema, spunându-i laptopului să afișeze o imagine pe ecranul laptopului și pe ecranul extern. Mai jos sunt două exemple de cum poate arăta tasta funcțională cu comutare de ecran pe laptop.

4.9/5 - (8 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *