Skip to content
Prima pagină » Diferenta Dintre Un Laptop Si Un Notebook

Diferenta Dintre Un Laptop Si Un Notebook

Dispozitivele portabile sunt o necesitate pentru persoanele care lucrează în deplasare. De fapt, actualizările consistente de pe piața de calculatoare mobile satisfac toate cerințele consumatorilor. 

 

Acestea fiind spuse, două dintre elementele de bază în această privință sunt laptopurile și notebookurile.

 

Acum, pentru a-l alege pe cel mai bun pentru tine, este important să notezi, mai întâi, diferențele dintre cele două. Așa că, în acest sens, avem toate elementele esențiale menționate mai jos pentru ca tu să faci cea mai bună alegere.

 

Nu numai atât, dar aceste sfaturi esențiale de cumpărare vă vor ajuta să înțelegeți diferențele dintre ultrabook vs. notebook vs. netbook vs. tabletă vs. laptop și multe altele!

 

Așadar, haideti sa vedem cum le diferentiem.

 

Notebook vs Laptop: Distingeti diferențele

De zeci de ani, oamenii își schimbă opțiunile de la PC-urile desktop grele la laptopurile și notebook-urile portabile. Dar, problema apare, atunci când trebuie să alegeți unul dintre cele mai bune două dispozitive portabile.

Diferenta Dintre Un Laptop Si Un Notebook

Diferenta Dintre Un Laptop Si Un Notebook

 

Deși este dificil de marcat orice diferență majoră între cele două, totuși vă aducem câteva dintre punctele cheie care fac o mică diferență între ele. Haideți să le verificăm una câte una:

 

Greutate și portabilitate

Așa cum scopul inventării laptopurilor și notebook-urilor a fost acela de a le transporta cu tine oriunde dorești, astfel încât portabilitatea marchează a fi punctul plus de top al ambelor laptopuri și notebook-uri.

 

Deși nu există o diferență prea mare între cele două în ceea ce privește portabilitatea, totuși veți găsi o mică diferență între greutatea lor. Notebook-ul este puțin mai ușor în greutate decât laptopurile obișnuite, dar această diferență este extrem de greu de observat.

 

Așadar, aici preferința depinde destul de mult de tine, dacă alegi un notebook sau un laptop. Cu toate acestea, comparând compactitatea dispozitivelor, notebook-urile ar avea un avantaj față de laptopuri.

 

Cost

Gama de prețuri a ambelor dispozitive marchează una dintre diferențele majore. Laptopurile se încadrează în intervalele de la 150 de dolari la 2500 de dolari. În timp ce notebook-urile costă cel puțin 150 de dolari și până la 400 de dolari. În afară de asta, specificațiile diferite determină etichetele de preț. Dimensiunea și puterile de procesare sunt doi factori principali care afectează gama de prețuri a laptopurilor și notebook-urilor.

 

Dimensiunea dispozitivului este invers proporțională cu prețul. Cu cât dispozitivul este mai compact și mai elegant, cu atât vă va costa mai mult, în timp ce puterea de procesare este direct proporțională cu costul. Cu cât investiți mai mult, cu atât mai puternice vor fi procesoarele pe care le veți găsi în dispozitiv. Simplu ca bună ziua!

 

Performanță și putere

În afară de titlu sau de marcă, puterea și performanța oricărui calculator depind de unitățile de procesare și de memoria RAM. Cu cât acesta conține procesoare mai puternice și memorie RAM de mare valoare, cu atât mai drastice vor fi performanțele de care vă veți bucura.

 

De obicei, toate dispozitivele moderne vin cu procesoare mari care asigură performanțe notabile. Chiar și computerele cu preț redus au procesoare suficient de puternice care vă pot executa sarcinile la o viteză bună.

 

Cu toate acestea, deoarece laptopurile vă costă ceva mai mult, procesoarele utilizate în acestea sunt mai puternice și mai avansate în comparație cu notebook-urile care au un preț relativ scăzut. Dar evident, si cererea de energie este mai mare. Citeste aici cat curent consuma un laptop!

 

Notebook-urile sunt concepute pentru a îndeplini mai mult sarcini personale decât pentru a îndeplini sarcini de afaceri.

 

Alte caracteristici

 

Care este diferența dintre un laptop notebook și ultrabook?

În afară de punctele menționate mai sus, alte câteva caracteristici marchează diferența dintre un laptop și un netbook sau ultrabook. Una dintre ele este sistemul de răcire. 

 

Laptopurile tind să aibă un sistem de răcire mai avansat, cu ventilatoare funcționale care le mențin răcoroase pentru ore îndelungate, în timp ce notebook-urile nu au un sistem de răcire adecvat, deoarece nu au nevoie de ele din cauza puterii lor reduse de procesare.

 

În al doilea rând, laptopurile au o unitate optică sau o unitate DVD, în timp ce, pe de altă parte, notebook-urile sau netbook-urile nu au opțiuni de unitate DVD. În plus, hardware-ul utilizat în laptopuri este mai puternic și de lungă durată în comparație cu cel utilizat în notebook-uri.

Poate esti interesat sa afli si cum legi doua monitoare la un laptop!

 

Întrebări frecvente

1. Există vreo diferență între un laptop și un notebook?

Deși laptopurile și notebook-urile se numără printre cele mai recente dispozitive tehnologice, totuși unele diferențe notabile trasează o linie de demarcație între cele două. Gama de prețuri a ambelor dispozitive este una dintre diferențele majore, deoarece laptopurile sunt puțin mai scumpe decât notebook-urile.

 

În plus, procesoarele utilizate în laptopuri sunt mai puternice decât cele din notebook-uri. În afară de aceasta, în ceea ce privește greutatea și portabilitatea, notebook-urile ridică ștacheta pentru laptopuri, deoarece sunt mai elegante și mai ușor de transportat în comparație cu laptopurile.

 

2. Ce este mai bun un laptop sau un notebook?

Deși există diferențe remarcabile între laptop și ultrabook sau notebook, totuși este greu de decis care dintre ele este mai bună. Cu toate acestea, puteți alege dintre cele două în funcție de cerințele și utilizarea dumneavoastră.

 

Dacă doriți un dispozitiv pentru munca de birou și pentru a efectua sarcini grele de procesare, atunci laptopul este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. Pe de altă parte, dacă doriți un dispozitiv pentru uz personal sau pentru sarcini mai mici, atunci un notebook vă poate servi cel mai bine.

 

3. Un laptop și un notebook sunt același lucru?

Nu există nicio diferență majoră între laptop și notebook, deoarece ambele marchează pentru a fi înrolate printre cele mai recente tehnologii introduse. Cu toate acestea, la un nivel mai profund, găsim câteva puncte majore care trasează linia de demarcație între cele două invenții – dintre care câteva au fost menționate mai sus.

 

4. Ce laptop este bun pentru Microsoft Office?

Deși puteți rula Microsoft pe toate laptopurile, totuși există o listă cu câteva mărci de laptopuri de top care sunt extrem de bune pentru Microsoft Office. Printre aceste laptopuri de top se numără HP Spectre x360, Apple MacBook Pro, ASUS ZenBook 15 și Dell G3 15 3579. În afară de aceste laptopuri, puteți folosi și alte laptopuri pentru a rula Microsoft office.

 

Câteva cuvinte de final

Pentru un utilizator obișnuit, este extrem de greu să marcheze diferențele dintre laptop și notebook. Drept urmare, vă este greu să îl alegeți pe cel mai bun pentru nevoile dumneavoastră.

 

În acest sens, toate punctele de bază menționate mai sus v-ar ajuta să vă dați seama care dintre ele este mai bună pentru dumneavoastră. Așadar, trebuie să le verificați cu atenție și să luați o decizie în consecință.

4.9/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *