Skip to content
Prima pagină » De Ce Se Deconecteaza Laptopul De La Wi-Fi?

De Ce Se Deconecteaza Laptopul De La Wi-Fi?

Entuziasmul de a detine un laptop nou este de neegalat, indiferent dacă este scump sau accesibil.

Cu toate acestea, toată această fericire ar putea fi în zadar dacă laptopul dvs. de lucru se tot deconectează de la Wi-Fi.

Unele dintre motive ar putea include drivere Wi-Fi corupte, probleme la nivelul hardware-ului sau probleme cu rețeaua de acasă.

În orice caz, suntem aici pentru a rezolva problema “De ce laptopul meu continuă să se deconecteze de la Wi-Fi” folosind diferite metode de depanare.

Urmați acest ghid și ați putea rezolva această problemă în câteva minute.

Cum să remediați problemele de deconectare Wi-Fi într-un laptop în 9 pași simpli?

Laptop Disconnects From Wifi

Laptop Disconnects From Wifi

Înainte de a merge mai departe, trebuie să știi ce sistem de operare folosește laptopul tău.

Majoritatea modelelor folosesc Windows 10 în zilele noastre, așa că vom începe cu el. Atenție că aceleași sfaturi de rezolvare sunt valabile și pentru Windows 8.1 și Windows 8.

Haideți să trecem direct la discutarea soluțiilor:

Cum rezolvam “Laptopul se Deconecteaza de la Wi-FI” pentru sistemul de operare Windows 10:

 

1. Verificați stabilitatea rețelei Wi-Fi locale:

Mai întâi de toate, trebuie să verificați stabilitatea rețelei Wi-Fi locale.

Cel mai bun mod de a o verifica este să o conectați cu telefonul dvs. și să vedeți dacă se deconectează de la aceasta sau nu.

Dacă se tot deconectează și cu telefonul, atunci trebuie să vă sunați furnizorul de servicii pentru a afla problema de conectivitate.

Dacă nu se întâmplă așa, atunci urmați următorul pas:

2. Rularea funcției Network Troubleshoot (Depanare rețea):

 

Windows 10 vine cu un depanator de rețea încorporat, așa că trebuie să îl accesați pentru a găsi orice problemă ce ar putea face ca “internetul continuă să se deconecteze”.

Pur și simplu deschideți Setări din meniul Start. În acest scop, deschideți fila “Update and Security” (Actualizare și securitate), iar acolo veți găsi fila Troubleshooting (Depanare).

Pur și simplu localizați acolo opțiunea Conexiuni Internet și faceți clic pe “Run Troubleshooter”.

Urmați indicațiile care vă sunt oferite de soluționatorul de probleme și vedeți dacă ar putea rezolva sau nu problema cu Wi-Fi continuă să se deconecteze.

Dacă această soluție nu funcționează, atunci nu este nevoie să vă panicați. Avem o altă metodă care ar rezolva cu siguranță problemele de rețea cu care se confruntă laptopul tău.

3. Reporniți totul:

 

Trebuie să deconectați totul aici.

Adică să vă opriți laptopul. Imediat după aceea, deconectați routerul de la priza principală și lăsați aceste două accesorii nemișcate cel puțin un minut.

Porniți din nou laptopul și conectați din nou routerul. Așteptați ca internetul să devină stabil și apoi conectați-l cu laptopul.

Verificați laptopul timp de cel puțin 5 minute pentru a vedea dacă conexiunea wireless funcționează bine sau nu.

4. Configurarea managementului de alimentare a laptopului:

 

Uneori, se întâmplă ca stația de lucru pe care o folosiți să utilizeze opțiunea “Power Save”. Dacă acesta este cazul, atunci se va deconecta Wi-Fi de la sine, cauzând probleme.

Pentru a evita această problemă, apăsați pur și simplu Win+R și tastați ncpa.cpl și apăsați butonul Enter de pe tastatură.

Mergeți la adaptorul Wi-Fi și faceți clic dreapta pe acesta pentru a vă îndrepta spre proprietățile sale. În secțiunea proprietăți, faceți clic pe Configure (Configurare) și deschideți fila Power Management (Managementul energiei) disponibilă în partea dreaptă sus.

Aici veți vedea o casetă numită “Allow the computer to turn off this device to save power” (Permiteți computerului să oprească acest dispozitiv pentru a economisi energie).

Dacă este bifată, debifați-o și salvați toate setările înainte de a închide fila.

Conectați Wi-Fi din nou și vedeți dacă mai provoacă sau nu probleme de deconectare.

5. Resetarea configurației TCP/IP:

 

Dacă problema persistă în continuare, atunci trebuie să deveniți un pic tocilar. Nu vă faceți griji, deoarece vă vom ghida cum să resetați configurația TCP/IP.

Pentru aceasta, mai întâi de toate, trebuie să deschideți Command Prompt ca administrator.

În al doilea rând, introduceți acolo următoarele comenzi și apăsați pe Enter:

netsh winsock winsock reset

netsh int ip ip reset c:\resetlog.txt

Aceasta va dura ceva timp și va reseta configurația IP la cea implicită. Așadar, reporniți laptopul și conectați-vă din nou la rețeaua locală de acasă pentru a vedea dacă funcționează în mod ideal sau nu.

6. Comutarea rețelei din publică în privată:

 

Nu la fel de ideală ca toate soluțiile pe care le-am dat mai sus. Cu toate acestea, puteți încerca acest lucru și verificați dacă funcționează sau nu.

Pentru aceasta, trebuie să mergeți la Settings (Setări) și apoi la Network (Rețea). Faceți clic pe Network Profile (Profil de rețea), unde veți găsi două opțiuni, și anume Public și Private (Public și Privat).

Faceți clic pe Private și salvați setările. Reporniți laptopul în mod corespunzător.

7. Actualizarea driverelor Wi-Fi:

 

De cele mai multe ori, laptopul pe care îl achiziționați nu vine cu driverele actualizate. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care laptopul dvs. continuă să se deconecteze de la o conexiune wireless.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să actualizați driverele adaptorului Wi-Fi.

Prima metodă este să mergeți la Device Manager, să faceți clic pe opțiunea adaptor Wi-Fi și să apăsați butonul Update (Actualizare). Cu o conexiune la internet, se vor descărca și actualiza cu ușurință driverele.

De asemenea, puteți încerca să descărcați online driverele Wi-Fi pentru laptop. Interogarea de căutare ar trebui să fie de genul [numele complet și modelul laptopului dvs. drivere Wi-Fi pentru Windows (sistemul de operare curent pe care îl utilizați)].

Veți găsi site-uri oficiale pentru laptopuri care oferă descărcări gratuite de drivere. Așadar, instalați-le și rulați-le în consecință.

O ultimă metodă este să achiziționați un DVD cu drivere universale de la un magazin local de calculatoare. Vă va costa un pic de bani, dar aceasta este singura modalitate de a rezolva problemele de deconectare de la internet dacă toate soluțiile menționate mai sus nu funcționează.

8. Utilizarea Google DNS:

 

Nu în ultimul rând, este posibil ca deconectarea frecventă să apară din cauza unor erori în DNS.

Mulți utilizatori s-au plâns că conexiunea se pierde imediat ce folosesc Google DNS.

Așadar, pentru a evita acest lucru, urmați modelul:

Apăsați butonul Win+R și tastați ncpa.cpl. Apăsați Enter și mergeți la proprietățile adaptorului Wi-Fi în mod corespunzător.

Mergeți la fila Internet Protocol Version 4 și ajustați următoarele setări pentru DNS:

Preferred DNS Server (Server DNS preferat): 8.8.8.8

Alternate DNS Server (Server DNS alternativ): 8.8.4.4

Salvați setările și reconectați Wi-Fi pentru ca modificările să se aplice cu ușurință.

9. Probleme hardware:

 

Dacă toate soluțiile pe care le-am menționat nu funcționează și conexiunea wireless pare stabilă, atunci trebuie să căutați probleme hardware la laptop.

În primul rând, verificați dacă laptopul dvs. se poate conecta la o rețea alternativă. Dacă are în continuare aceeași problemă, atunci este posibil ca hardware-ul Wi-Fi din laptop să fie deteriorat.

Acum, există două modalități de a rezolva această problemă.

Prima este de a achiziționa, un adaptor Wi-Fi separat cu un port de conectivitate USB. Conectați-l la laptop și bucurați-vă de un internet fără cusur.

A doua este să verificați dacă laptopul dvs. are sau nu port Ethernet. Dacă are unul, atunci conectați pur și simplu internetul prin intermediul unui cablu Ethernet de la router la laptop. Totuși, această metodă va limita portabilitatea laptopului dvs.

 

Întrebări puse frecvent:

 

1. De ce vechiul meu laptop se tot deconectează de la Wi-Fi?

Laptopurile vechi au, de obicei, drivere vechi instalate în ele. Mai întâi de toate, actualizați-le driverele la cea mai recentă versiune. În al doilea rând, verificați dacă există probleme hardware, deoarece în multe cazuri laptopurile s-au deteriorat din cauza anumitor factori. Urmați metodele pe care le-am dat mai sus pentru a rezolva problemele de deconectare în consecință.

 

2. De ce laptopul meu continuă să se deconecteze de la Wi-Fi și nu reușește să găsească niciun Wi-Fi?

Se întâmplă de multe ori. Cea mai bună soluție este să reporniți Conexiunea de rețea de pe laptop și să găsiți conexiuni Wi-Fi în apropiere. A doua este Depanarea pentru probleme de rețea. Dacă ambele soluții nu funcționează, actualizați pur și simplu driverele adaptorului Wi-Fi la cea mai recentă versiune și vedeți dacă vă ajută sau nu.

 

3. De ce telefonul și laptopul meu continuă să se deconecteze de la Wi-Fi?

Dacă Wi-Fi-ul continuă să se deconecteze atât de la telefon, cât și de la laptop, atunci există o problemă cu routerul de internet. Deconectați-l pentru o vreme și conectați-l din nou. Dacă problema persistă, atunci pur și simplu sunați furnizorul de servicii de internet și depuneți o plângere împotriva serviciilor pe care le utilizați. Furnizorul de servicii pe care îl utilizați va rezolva această problemă pentru dumneavoastră.

 

4. De ce laptopul meu ASUS continuă să se deconecteze de la Wi-Fi?

Laptopurile Asus provoacă adesea întreruperi atunci când utilizați Wi-Fi pe ele. În primul rând, rezolvați orice problemă de rețea pe un laptop ASUS și vedeți dacă vă ajută. În al doilea rând, actualizați driverele Wi-Fi și, în timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că obțineți driverele corecte în funcție de numele modelului pe care îl utilizați.

 

5. De ce laptopul meu Lenovo continuă să se deconecteze de la Wi-Fi?

Lenovo cauzează, de asemenea, probleme atunci când vine vorba de conectivitatea Wi-Fi în laptopurile sale. În acest scop, actualizarea driverelor adaptorului ar fi mai mult decât suficientă. De asemenea, ați putea schimba setările DNS și verificați dacă vă poate ajuta cu problema sau nu.

 

Constatări finale:

Problemele cu  Wi-Fi care continuă să se deconecteze în laptopuri este una comună. Avem multe remedii pentru aceste probleme, dar cele pe care le-am enumerat funcționează pentru aproape orice model sau sistem de operare pe care îl utilizați.

Începeți prin a verifica dacă conexiunea dvs. la internet este stabilă sau nu și apoi treceți la pașii următori.

Dacă este vorba de un laptop nou și continuă să cauzeze probleme de conectivitate, atunci pur și simplu cereți garanție, iar producătorul îi va repara hardware-ul gratuit.

Acestea fiind spuse, sperăm că ați putut rezolva problemele de deconectare de la internet ale laptopului dvs. urmând pașii pe care i-am menționat mai sus.

 

5/5 - (11 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *