Skip to content
Prima pagină » Cum Incarci Un Laptop Fara Incarcator

Cum Incarci Un Laptop Fara Incarcator

Cred ca si tu, ca si mine, ai uitat cel putin o data incarcatorul acasa cand ai plecat grabit dimineata. Dacă da, atunci iată cel mai important life hack pe care îl voi împărtăși cu tine în ceea ce privește elementele de bază despre cum să încarci un laptop fără încărcător.

 

Acestea fiind spuse, să nu uităm că nu este atât de bine să folosim altceva decât încărcătorul original al laptopului pentru a încărca bateria laptopului. S-ar putea să vă afecteze durata de viață a bateriei. Dar, în afară de asta, nu există niciun dezavantaj în a folosi modalități alternative de a încărca un laptop.

 

Așadar, hai sa discutam un pic despre cele trei modalități epice de a încărca bateria laptopului în circumstanțe neobișnuite. Fă-ți viața mai ușoară prin manipularea lucrurilor din jur, în funcție de cerințele tale!

 

Cele mai bune trei moduri alternative de a încărca un laptop

Pentru început, există mai multe modalități de reîncărcare a bateriei laptopului, dar cea mai eficientă și mai convenabilă modalitate este utilizarea unui port USB Type-C, a unui powerbank sau a unei baterii auto.

Incarcare laptop fara incarcator

Incarcare laptop fara incarcator

 

Acum poate vă întrebați cum naiba este posibil ca un laptop să se încarce la fel ca și cum ai folosi încărcătorul său? Ei bine, se poate.

 

Deși s-ar putea să nu încarce laptopurile cu aceeași viteză, cu siguranță aceste modalități sunt salvatoare atunci când ești în mijlocul unui proiect, iar bateria laptopului tău rămâne fără încărcătură.

 

Și partea cea mai rea?

 

Că nu aveți nici încărcătorul. Așadar, mai bine învățați aceste sfaturi și trucuri despre cum să încărcați bateria unui laptop fără încărcător.

 

1. Cum să încarci laptopul cu USB?

Dacă laptopul dvs. este prevăzut cu un port USB-C încorporat, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încărcarea laptopului. Portul USB-C este privit ca un conector de mare putere. Porturile USB convenționale de tip A sunt capabile să reîncarce un telefon mobil cu un laptop, dar nu pot încărca laptopul.

 

În timp ce conectorul de tip C poate transfera cu ușurință suficientă energie către laptop pentru a reîncărca eficient bateria.

 

Cu toate acestea, pentru ca această opțiune să fie aplicabilă, veți avea nevoie de un cablu de încărcare, cu un adaptor de priză adecvat.

Ai putea fi interesat si de cat curent consuma un laptop!

 

2. Cum se încarcă laptopul cu un power bank?

În al doilea rând, acumulatorul portabil de mare putere poate fi folosit pentru a încărca bateria unui laptop în deplasare. Un powerbank poate fi conectat la laptop prin intermediul unui cablu de date și iată că aveți soluția supremă pentru a readuce bateria laptopului la normal.

 

Fiecare mufa de alimentare este diferită, așa că este posibil să obțineți rezultate diferite. De asemenea, asigurați-vă că bateria este compatibilă cu laptopul dvs.

 

3. Cum se încarcă laptopul în mașină?

S-ar putea să se fi întâmplat cândva, când ești într-o călătorie cu mașina, iar în grămada de bagaje, nu gasesti încărcătorul laptopului tău. L-ai uitat acasa! Ce să faci într-o astfel de situație?

 

Ei bine, singura soluție este să vă conectați laptopul la bateria mașinii. Bateria mașinii are capacitatea de a se reîncărca în timpul mersului, deci nu există posibilitatea ca bateria mașinii să se epuizeze prin conectarea laptopului.

 

Acum, întrebarea este cum se conectează laptopul la priza de reîncărcare a mașinii?

 

Există două moduri de a face acest lucru. Fie puteți utiliza un cablu de încărcare și conectați conectorul său de tip A la priza mașinii și capătul de tip C la laptop, fie puteți obține pur și simplu încărcătorul auto USB pentru acest lucru.

 

Alte modalități de a vă încărca laptopul fără încărcător

În afară de cele 3 modalități de top pe care le-am menționat mai sus, pot fi folosite și alte modalități pentru a vă încărca laptopul dacă nu sunteți în posesia încărcătorului său original.

 

1. Utilizarea adaptorului universal în timpul călătoriei

În timp ce călătoriți cu avionul sau cu mașina, vi se pune adesea la dispoziție un cablu de alimentare universal care poate fi folosit pentru a vă încărca laptopul. Cu toate acestea, laptopul dvs. trebuie să fie compatibil cu cablul de alimentare pentru a-l putea folosi. Prin urmare, dacă ați uitat să vă aduceți încărcătorul, aceasta este o opțiune viabilă.

 

2. Încărcarea externă a bateriei

Dacă toate opțiunile de mai sus nu sunt disponibile, puteți obține întotdeauna un încărcător extern pentru bateria laptopului. Acest încărcător vă va permite să încărcați bateria laptopului în exterior. Cu toate acestea, trebuie să găsiți încărcătorul potrivit pentru bateria dvs., deoarece compatibilitatea variază pentru fiecare încărcător. 

Citeste si cum afli ce fel de laptop ai!

 

3. Păstrarea unei baterii de rezervă

Cea mai bună parte a companiilor producătoare de laptopuri este că acestea produc întotdeauna piese de schimb care pot fi cumpărate cu ușurință din magazine. Prin urmare, dacă aveți mult de muncă pe laptop, va fi o alegere înțeleaptă să păstrați în geantă o baterie de rezervă complet încărcată. Astfel, ori de câte ori rămâneți fără baterie, puteți oricând să o conectați pe cea de rezervă. Nu vă mai faceți griji că laptopul vă moare în timp ce sunteți plecat.

 

4. Achiziționarea unui adaptor universal

Dacă nu reușiți să găsiți un încărcător pentru laptop, puteți investi întotdeauna în adaptoare universale. Aceste adaptoare sunt încărcătoare cu un design unic care vin cu o varietate de opțiuni de pini din care puteți alege. Prin urmare, puteți obține un singur încărcător pe care îl puteți utiliza cu mai multe laptopuri. A avea acest adaptor va fi întotdeauna util, indiferent de laptopul pe care îl aveți.

 

5. Încărcător pentru baterii litiu-ion reîncărcabile de 3,7 V

S-ar putea să credeți că bateria laptopului dvs. este o singură celulă, dar la majoritatea laptopurilor nu este așa. Majoritatea laptopurilor standard folosesc baterii litiu-ion de 3,7V și conțin 3 perechi de baterii. Acestea sunt sudate electric în baterie, dar sunt ușor de separat.

 

Prin urmare, dacă nu mai aveți opțiuni, puteți demonta bateria și încărca fiecare celulă în parte, ca ultimă soluție în caz de urgență. Aceste baterii sunt compatibile cu 18650, care pot fi încărcate folosind chiar și încărcătorul tău de vape pen.

 

Trebuie doar să confirmați compatibilitatea încărcătorului cu bateriile 18650 înainte de a le încărca și sunteți gata de plecare.

 

6. Folosirea smartphone-ului pentru a încărca laptopul

Aceasta este ultima soluție și cea mai puțin recomandată opțiune de utilizat în caz de urgență extremă. Laptopurile moderne cu porturi de încărcare de tip C pot acționa și ca bănci de energie. Dacă aveți adaptorul, le puteți folosi telefonul pentru a vă încărca laptopurile.

 

Cu toate acestea, procesul nu vă va oferi o încărcare prea mare. Nu veți putea folosi laptopul decât maximum 20-30 de minute, iar telefonul mobil va fi golit complet. Prin urmare, folosiți această opțiune doar în ultimă instanță și dacă nu aveți altă opțiune disponibilă în caz de urgență.

 

Și am terminat!

 

Primele trei modalități de a încărca bateria laptopului fără încărcător sunt toate cele la care trebuie să ajungi, ori de câte ori uiți să ai la tine încărcătorul laptopului. În plus, dacă acestea nu funcționează, v-am pus la dispoziție și o serie de alte opțiuni pe care le puteți folosi.

 

Întrebări frecvente

1. Poți încărca un laptop cu un port USB?

Da, cu siguranță putem încărca un laptop cu un port USB. Majoritatea laptopurilor au un port USB-C încorporat care este compatibil cu orice cablu USB-C. Tot ce trebuie să ne asigurăm este că cablul are adaptorul corespunzător pentru a fi conectat la priza electrică.

 

2. Poți încărca un laptop cu orice încărcător?

Da, un laptop poate fi încărcat cu orice alt încărcător decât cel original, care are aceeași tensiune sau o tensiune mai mare. Dar, nu se recomandă utilizarea oricărui alt încărcător, deoarece bateria este compatibilă cu încărcătorul original al producătorului.

 

3. Pot să îmi încarc laptopul cu un cablu HDMI?

Nu, nu vă puteți încărca destul de eficient laptopul cu un cablu HDMI. Motivul este că acesta nu are circuite care să fie eficiente pentru a transfera curent către un laptop. Astfel, utilizarea unui cablu HDMI pentru a încărca un laptop nu este cea mai bună opțiune de luat în considerare.

 

4. Poate funcționa un laptop fără baterie?

Un laptop poate funcționa fără baterie doar atunci când este conectat cu sursa de alimentare externă. Pur și simplu, trebuie să conectați încărcătorul în timp ce obțineți bateria laptopului, pentru a-l porni.

 

5. Câte ore ar trebui să îmi încarc laptopul?

În cazul unui laptop nou-nouț, ar fi bine să încărcați bateria timp de aproape 3 ore, înainte de a-l porni. În ceea ce privește laptopul obișnuit, ar trebui să îl încărcați timp de aproape o oră sau jumătate, în funcție de starea bateriei laptopului dumneavoastră.

 

6. Pot să îmi încarc laptopul prin intermediul unui telefon?

Da, este posibil, dar nu este o metodă foarte eficientă. Smartphone-urile moderne cu porturi de tip C pot fi, de asemenea, folosite pentru a vă încărca laptopurile, dar acestea se vor încărca doar pentru o perioadă mică de timp și vor epuiza complet bateria telefonului mobil.

 

7. Este sigur să vă încărcați laptopul fără încărcătorul său oficial?

Este sigur să o faci atunci când ești sigur de compatibilitatea metodei cu bateria, altfel, vei ajunge să distrugi bateria. Prin urmare, profesioniștii recomandă utilizarea încărcătorului producătorului. Cu toate acestea, în situații de urgență, puteți folosi una dintre metodele menționate mai sus, dar asigurați-vă că vă luați toate măsurile de precauție.

 

Rezumând lucrurile:

Acesta este totul din partea mea în ceea ce privește modul de încărcare manuală a bateriei unui laptop. Dacă sunteți prins în oricare dintre situațiile neobișnuite de a nu avea un încărcător de laptop, atunci ar fi bine să nu vă stresați. Mai degrabă învățați aceste modalități alternative simple și ușoare de a încărca o baterie de laptop fără încărcătorul original și continuați să va vedeti de treaba!

Daca ti-a placut articolul, ai putea fi interesat si de ce pica internetul pe laptop!

5/5 - (7 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *