Skip to content
Prima pagină » Cum activez Bluetooth pe laptop 4 Pasi

Cum activez Bluetooth pe laptop 4 Pasi

Tocmai ce ti-ai cumparat un nou mouse sau o boxa externa si te intrebi cum activez Bluetooth sa te poti bucura de ce ai luat?

Desi operatiunea de a activa Bluetooth este usoara si intuitiva, multi ne-am confruntat cu problema activarii Bluetooth, in special pe laptop.

Bluetooth este o tehnologie wireless de scurtă rază folosită pentru a transfera date între computere și alte dispozitive. Bluetooth poate fi găsit în mod obișnuit în laptopuri, telefoane mobile, căști și în unele camere foto digitale și imprimante.

Bluetooth poate fi o înlocuire convenabilă pentru conexiunile cablate atunci când utilizați un computer portabil. Folosiți-l pentru a transfera fotografii, pentru a conecta o căști, pentru a tipări documente și pentru a transfera informații în si din laptop.

Hai sa vedem cum activezi Bluetooth pe laptop in 4 pasi simpli. nu, nu este nevoie sa faci vreo schimbare prin Bios pentru asta.

dispozitive care se pot conecta prin Bluetooth

dispozitive care se pot conecta prin Bluetooth

Pasul 1

Verificați dacă laptopul are un adaptor Bluetooth instalat. Faceți clic pe meniul “Start” din colțul din stânga jos al ecranului de desktop. Faceți clic pe “Control Panel”.

Faceți clic pe “Performance and Maintenance” și apoi pe “System”. Faceți clic pe fila “Hardware” din fereastra de proprietăți ale sistemului. Faceți clic pe butonul “Device Manager”.

Căutați un mic icon albastru care spune “Bluetooth Devices”. Faceți clic pe “+” lângă el pentru a extinde meniul. Trebuie să fie listate cel puțin un dispozitiv Bluetooth. Acest lucru indică faptul că laptopul dumneavoastră are un adaptor Bluetooth.

Bun, acum trebuie sa vedem cum activezi Bluetooth.

Pasul 2

Porniți dispozitivul Bluetooth prin localizarea comutatorului fizic sau software care activează adaptorul.

Verificați marginea exterioră a laptopului pentru un buton sau un comutator care este etichetat “Bluetooth”, arată o imagine a iconiței Bluetooth sau este etichetat “Wireless”.

Comutați acest lucru în poziția “On”.

Dacă nu există un comutator fizic, verificați tastele de funcție de pe partea superioară a tastaturii. Căutați unul care arată un simbol wireless.

Acesta ar putea să arate ca o mică antenă cu unde care se răspândesc de la partea superioară. Apăsați și țineți apăsată tasta “Fn” sau “Function” și apoi tasta de funcție corespunzătoare până când computerul indică faptul că Bluetooth este pornit.

Asta ne va confirma ca am activat Bluetooth si putem conecta dispozitivele necesare.

Pasul 3

Localizați iconița Bluetooth în bara de sistem din colțul din dreapta jos al ecranului de desktop. Aceasta va corespunde aspectului iconiței Bluetooth pe care ați localizat-o în Device Manager.

Poate avea un simbol roșu în mijloc care indică faptul că Bluetooth este oprit. Faceți clic dreapta pe acest icon și alegeți “Start the Bluetooth Device” din meniu.

Pasul 4

Testați Bluetooth-ul conectând un dispozitiv Bluetooth. Faceți clic dreapta pe iconița Bluetooth din bara de sistem.

Utilizați opțiunea “Quick Connect” sau urmați wizard-ul de configurare Bluetooth accesat prin opțiunea “Add a Bluetooth Device”.

Acum nu mai trebuie sa te intrebi cum activez Bluetooth pe laptop-ul tau. Sper ca pasii de mai sus te-au ajutat.

5/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *