Skip to content
Prima pagină » Cum Aflu Ce Fel De Laptop Am?

Cum Aflu Ce Fel De Laptop Am?

În cazul în care vă întrebați “ce fel de laptop am”, “care sunt specificațiile RAM și Hard disk?” sau “Este dotat cu o cameră foto de bună calitate și altele?”, nu sunteti singuri.

Cunoașterea modelului laptopului vă ajută să descoperiți aceste detalii exacte despre laptop, precum și alte informații, cum ar fi versiunea Windows, capacitatea bateriei, precum și BIOS-ul.

Cu toate acestea, uneori, în funcție de laptopul dumneavoastră, poate fi o sarcină îngrozitoare să identificați numărul de model al laptopului. Acest lucru se datorează în principal faptului că autocolantul de pe partea inferioară a laptopului dumneavoastră ar putea fi decolorat. Acum, va trebui să folosiți unele alternative dacă acesta este cazul și voi împărtăși aceste alternative cu dvs. astăzi.

Așadar, fără să mai lungim vorba, să ne aruncăm direct în cele mai simple modalități prin care poți afla totul despre laptopul tău.

1. Verificați autocolantul de pe partea de jos a laptopului dvs.

Cel mai simplu și probabil cel mai rapid mod de a afla ce fel de laptop am este să întoarceți laptopul și să verificați autocolantul prezent pe partea de jos.

ce fel de laptop am

ce fel de laptop am

Acest autocolant conține de obicei numărul de serie, care este unic pentru fiecare laptop, precum și numărul modelului. După ce ați notat numărul de model, puteți să îl tastați pur și simplu pe google și se va deschide site-ul oficial prin care puteți verifica toate detaliile laptopului dumneavoastră.

Cu toate acestea, există șanse ca, dacă laptopul dvs. este un pic mai vechi, autocolantul să se fi deteriorat până în momentul în care îl căutați.

În acest caz, dacă vă trec prin minte gânduri precum “ce fel de baterie de laptop am în laptop?”, atunci va trebui să folosiți celelalte metode pentru a afla mai multe detalii.

2. Află prin intermediul panoului de control al laptopului tău

Pentru a afla ce fel de laptop Dell am necesită să navigăm prin setările panoului de control. Asta pentru că, de multe ori, modelul specific al laptopului este scris pe capacul inferior al laptopului pe un autocolant care poate fi decolorat.

Cu toate acestea, navigarea prin panoul de control este la fel de ușoară ca unu, doi, trei.

Pe Windows 10,

Pur și simplu deschideți panoul de control tastând pe bara de căutare prezentă în partea de sus, în stânga jos a ecranului.

Dupa ce sunteți în panoul de control, următoarea opțiune este  să faceți clic pe sistem și securitate.

În cadrul sistemului și securității, veți găsi fila Sistem.

După ce faceți clic pe fila Sistem, următoarele ferestre vor afișa o serie de specificații ale laptopului dumneavoastră.

În interiorul acesteia, se poate vedea ce fel de memorie RAM am în laptop și altele.

3. Aflati specificațiile laptopului dvs. prin intermediul informațiilor de sistem

Adesea, există unele erori în sistemul nostru de Windows, ceea ce face dificilă chiar și căutarea unor lucruri simple pe laptopul nostru.

Dacă și laptopul dvs. se confruntă cu unele probleme de funcționare defectuoasă a Windows și nu reușiți să aflați despre specificațiile laptopului dvs,va trebui să folosiți metoda cuprinzătoare care ofera informațiile de sistem.

Iată cum funcționează pe diferite versiuni de Windows.

Pentru Windows 10,

În caseta de căutare, tastați “informații despre sistem”

Selectați opțiunea Informații despre sistem din fereastra pop-up.

Imediat va apărea în fața ecranului un rezumat al sistemului

În acest rezumat al sistemului, veți putea vedea detalii precum modelul sistemului, tipul sistemului, procesorul, versiunea Windows și toate specificațiile relevante pe care trebuie să le cunoașteți.

Aceasta este cea mai cuprinzătoare metodă, care prezintă o imagine completă a tot ceea ce este prezent pe laptopul dumneavoastră.

Pentru Windows 7,

Apăsați butonul Start și navigați până la opțiunea de căutare.

În opțiunea de căutare, tastați ” informații de sistem”

Din rezultatele obținute selectați, ” informații de sistem”

Aici veți putea cunoaște numărul modelului și toate descrierile relevante ale laptopului dumneavoastră.

Pentru Windows 8,

Deschideți caseta de dialog de căutare

Tastați “ms info”

Deschideți opțiunea “ms info” din rezultatul căutării

Găsiți numărul de model și toate celelalte detalii cu un singur clic.

Întrebări puse frecvent:

1. Cum știu ce tip de laptop am?

Am împărtășit în detaliu, cum puteți afla ce fel de laptop am. Urmați doar aceste metode simple și spuneți la revedere de la orice confuzie cu privire la marca și modelul care ar putea fi în mintea dumneavoastră.

2. Ce model de laptop am?

În Windows 10,

Faceți clic pe fila File Explorer din bara de activități.

Trageți cursorul pe “Acest PC”

Faceți clic dreapta pe “Acest PC” și faceți clic pe opțiunea Proprietăți.

Dacă faceți clic pe proprietăți, se vor afișa informațiile legate de marca și modelul laptopului dvs. și de specificațiile ram și procesor.

3. Ce se întâmplă dacă tot nu găsiți numărul modelului?

Există trei moduri diferite prin care puteți găsi numărul de model în cazul în care aveți probleme în a-l repera.

Luați legătura cu serviciul de asistență pentru clienți al mărcii laptopului dvs. și s-ar putea ca aceștia să vă poată comunica numărul de model.

Mergeți la magazinul local de laptopuri unde puteți obține cu ușurință numărul modelului.

În cele din urmă, puteți încerca, de asemenea, să aflați numărul modelului prin intermediul site-ului oficial al mărcii sau prin intermediul videoclipurilor de pe YouTube.

4. Cum îmi identific laptopul HP?

Pentru laptopurile Hp, apăsați împreună tastele Function (Fn) și Escape (Esc). Se va deschide ecranul cu informații despre sistemul Hp pe ecran. De aici, puteți identifica numărul de model al laptopului dvs. și puteți vedea și alte câteva detalii despre RAM, baterie, sistem și procesor.

Concluzie:

Uneori dorim să aflăm detalii despre laptopul nostru, cum ar fi ce fel de hard disk am în laptop. Mai mult, un prieten de-al nostru ar putea, de asemenea, să încerce să cumpere același laptop și, pentru asta, ar dori să îi împărtășiți specificațiile și numărul de model al laptopului dvs.

Pentru toate aceste scenarii, am împărtășit cele mai simple modalități prin care puteți afla detaliile laptopului dvs. în câteva minute.

Așadar, nu ezitați să încercați aceste metode simple și împărtășiți cu noi dacă funcționează pe laptopul dvs.

Daca ati folosit altfel de programe pentru a vizualiza detalii despre componente, nu ezitati sa ni le spuneti in comment.

 

4.9/5 - (8 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *