Skip to content
Prima pagină » Uite Cum sa conectezi un controller de PS4 / PS5 la PC sau laptop

Uite Cum sa conectezi un controller de PS4 / PS5 la PC sau laptop

Știați că puteți utiliza controlerul PS5 DualSense cu PC-ul dumneavoastră? Iată care sunt diferitele moduri în care puteți face acest lucru.

Controlerul PS5, DualSense, este o mașinărie fină, cu caracteristici noi care permit o imersiune mai mare în jocurile video. Datorită caracteristicilor și confortului controlerului PS5, acesta a devenit un controler popular în rândul gamerilor de pe orice platformă. Una dintre aceste platforme este PC-ul și, din fericire, controlerul PS5 se conectează fără probleme la PC.

 

 

Controlerul DualSense se poate conecta la PC prin conexiuni cu fir și fără fir, iar acest lucru este relativ ușor de realizat prin oricare dintre aceste metode. Citiți mai departe pentru a afla cum puteți conecta controlerul PS5 la PC.

controller ps5 legat la pc

controller ps5 legat la pc

Conectarea controlerului PS5 la PC prin USB

 

Cea mai simplă modalitate de a conecta controlerul PS5 la PC este cu un cablu USB. Din fericire, Windows este capabil să detecteze automat controlerul dvs., astfel încât nu va trebui să vă ocupați de instalarea manuală a driverelor pentru acesta.

Vă veți avea nevoie de un cablu USB-C la USB-A, deoarece controlerul PS5 are un port USB-C. Desigur, dacă computerul dvs. are un port USB-C, puteți utiliza și un cablu USB-C la USB-C.

 1. Conectați capătul USB-C al cablului la controlerul PS5.
 2. Conectați capătul USB-A al cablului la PC-ul dumneavoastră.
 3. Windows vă va anunța acum că a detectat controlerul, iar controlerul dvs. se va aprinde.

Asta e tot! Controlerul dvs. este acum utilizabil și puteți merge mai departe și să vă jucați jocurile. Deși puteți utiliza controlerul PS5 așa cum este acum, este o idee bună să actualizați controlerul PS5 prin intermediul PC-ului, deoarece le-ați conectat deja. Actualizarea firmware-ului controlerului PS5 vă asigură că toate funcțiile sunt funcționale și actualizate.

 

Un controler învechit își va păstra funcțiile de bază, dar funcțiile imersive ale controlerului PS5 necesită cele mai recente actualizări de firmware pentru a funcționa corect.

 

Conectarea controlerului PS5 la PC prin Bluetooth

 

Dacă nu doriți să vă ocupați de cabluri și să vă jucați de la distanță, puteți conecta controlerul PS5 la PC și prin Bluetooth.

Pentru a face acest lucru, PC-ul dvs. trebuie să fie echipat cu Bluetooth. Dacă PC-ul dvs. nu are Bluetooth încorporat, puteți adăuga Bluetooth la PC cu ajutorul unui adaptor Bluetooth.

Iată cum vă puteți conecta controlerul PS5 la PC prin Bluetooth:

 1. În Windows 10 sau Windows 11, mergeți la Setări.
 2. Faceți clic pe Adăugați un dispozitiv.
 3. Selectați Bluetooth.
 4. Pe controlerul PS5, țineți apăsate butoanele PS și Create timp de trei secunde, până când controlerul începe să clipească în albastru. Butonul Create este același cu butonul Share din controllerele DualShock 4.
 5. Pe PC, în fereastra Add a device (Adăugați un dispozitiv), selectați controlerul dvs. Controlerul dvs. va fi probabil sub numele Wireless Controller.
 6. Faceți clic pe Done (Efectuat).

 

Atenție, controlerul PS5 va consuma baterie atunci când îl utilizați fără fir și va trebui să îl încărcați ocazional pentru a continua să jucați. În schimb, dacă jucați cu o conexiune cu fir, controlerul se va încărca pe măsură ce jucați.

 

Utilizarea și personalizarea controlerului PS5 cu Steam

Steam este un simbol al jocurilor pe PC, dar asta nu înseamnă că Steam se rezumă la tastaturi și șoareci. De fapt, Steam adaugă în mod nativ suport pentru controllere pentru toate jocurile video jucate pe el. Puteți utiliza această funcție pentru a calibra și personaliza controlerul PS5 pentru jocurile pe care le jucați pe Steam.

Acest lucru înseamnă că, chiar dacă joci un joc care nu este Steam, poți adăuga cu ușurință jocul în biblioteca Steam și te poți bucura de suportul pentru controllere oferit de Steam. Iată cum puteți conecta controlerul PS5 la Steam:

 1. Conectați-vă controlerul PS5 la PC.
 2. Lansați Steam.
 3. În interiorul Steam, mergeți la meniul Steam.
 4. Faceți clic pe Settings (Setări). Se va deschide fereastra Settings (Setări).
 5. În fereastra Setări, selectați Controler.
 6. Faceți clic pe General Controller Settings (Setări generale ale controlerului).
 7. Navigați cu controlerul dvs. și activați PlayStation Configuration Support.

 

Ar trebui să puteți vedea numele controlerului dvs. în Controllere detectate ca fiind Controler PlayStation 5.

Cu Steam, ai acces la multe setări pentru controlerul tău PS5. Puteți seta un cronometru de oprire astfel încât controlerul să se oprească după o perioadă de inactivitate, puteți dezactiva feedback-ul de forță și, bineînțeles, puteți schimba culoarea luminii controlerului PS5. Iată cum puteți seta un cronometru de oprire:

 1. Mergeți la Setări controler în Steam.
 2. Selectați 15 minute la Timpul de oprire a controlerului. Aceasta este valoarea implicită.
 3. Selectați timpul care vi se potrivește cel mai bine.

Așa cum am menționat anterior, puteți, de asemenea, dezactiva complet vibrațiile controlerului prin Steam:

 1. Treceți pe controlerul PlayStation 5 în Controllere detectate.
 2. În partea dreaptă, selectați Preferințe.
 3. Schimbați preferința Rumble. Schimbând acest lucru la Off, veți dezactiva vibrațiile controlerului.

În mod normal, lumina emisă de controlerul PS5 este percepută ca un semnal, dar o puteți transforma într-o caracteristică estetică prin schimbarea culorii în funcție de ceea ce vă place. Iată cum puteți face acest lucru prin intermediul Steam:

 

 1. Treceți cu privirea pe Controlerul PlayStation 5 în pagina Setări controler.
 2. Selectați Preferințe.
 3. Schimbați LED-ul Player Slot la On.
 4. Reglați Culoarea luminii controlerului la culoarea preferată. Culoarea controlerului dvs. ar trebui să se schimbe în timp real.
 5. Selectați Submit (Trimitere).

.

Configurarea controlerului pentru utilizarea pe Steam va asigura compatibilitatea acestuia cu toate jocurile Steam. După ce ți-ai configurat controlerul, poți folosi modul Big Picture al Steam pentru a naviga fără probleme prin interfața Steam cu controlerul tău PS5.

 

Joacă-te pe PC cu controlerul PlayStation 5

Popularul controler PlayStation 5 nu este o piesă hardware exclusivă pentru consola PS5 și îl puteți folosi și pentru a vă juca pe PC.

Din fericire, conectarea controlerului PS5 la un PC este relativ ușoară și, după ce ați citit acest articol, acum știți cum să vă conectați controlerul la PC cu un cablu USB sau fără fir prin Bluetooth.

Dacă doriți să vă personalizați și să vă calibrați controlerul PS5 pe PC, atunci este o idee bună să îl conectați la Steam. Steam vă permite să conectați și să calibrați diferite controlere, inclusiv controlerul PS5, pe PC. Acestea fiind spuse toate acestea, acum este momentul să vă conectați controlerul PS5 la PC și să vă bucurați de jocuri!

5/5 - (7 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *