Skip to content
Prima pagină » Cele mai bune 15 jocuri de actiune de pe Steam

Cele mai bune 15 jocuri de actiune de pe Steam

Termenul joc de acțiune poate fi aplicat la aproape orice joc care necesită reflexe rapide și/sau mișcări rapide și decisive. Aceasta include unele jocuri de tip shooter, jocuri hack-and-slash și chiar și jocurile de platformă.

Cele mai bune jocuri de acțiune sunt cele cu comenzi fluide, un gameplay rapid și suficientă varietate pentru a vă face să reveniți pentru mai mult.

Vă doriți o acțiune intensă, dar ce jocuri ar trebui să alegeți? Indiferent dacă vrei ca acțiunea ta să fie bazată pe poveste sau axată pe multiplayer, realistă sau caricaturală, veche sau nouă, există o mulțime de jocuri de acțiune grozave pe Steam.

De fapt, aceasta este o platformă cu atât de multe jocuri încât este întotdeauna dificil să alegi unul care să se potrivească cel mai bine nevoilor și așteptărilor tale. Pentru a vă ajuta în această decizie, iată care sunt cele mai bune 10 jocuri de acțiune de pe Steam.

Elden Ring

Elden Ring este un RPG de acțiune dezvoltat de FromSoftware. Deși jocurile FromSoftware s-ar putea să nu fie primul lucru care le vine în minte oamenilor când se gândesc la acțiune, credeți-mă când vă spun că există o mulțime de emoții în Elden Ring.

Jocul este plasat într-o lume a frumuseții, violenței și secretelor. La fel ca în alte jocuri realizate de Miyazaki, veți petrece mult timp luptând cu inamicii doar pentru a trece prin locuri. Misterele se dezleagă încet pe măsură ce explorați o lume în care majoritatea lucrurilor vor să vă curme viața.

Elden Ring începe să-ți arate că lumea este periculoasă prin prezentarea unui șef uriaș care te urmărește de-a lungul primei zone a lumii sale deschise. De acolo, lucrurile nu fac decât să escaladeze. Da, lupta este metodică și poate părea mai puțin frenetică, dar asta nu înseamnă că nu va fi o mulțime de acțiune implicată în a învinge acest joc.

La un moment dat, te vei lupta cu dragoni călare, te vei feri de raze laser magice și vei doborî semi-zei în bătălii cu adevărat epice. Pe lângă asta, Elden Ring are o poveste criptică, dar senzațională, la fel ca cele din jocurile Dark Souls.

Vanquish

Dacă sunteți în căutarea unui joc de acțiune exagerat cu o doză sănătoasă de stil, nu căutați mai departe de Vanquish. Acest titlu din 2010 de la PlatinumGames se axează pe împușcături cu stil și este încă unul dintre cele mai bune exemple ale genului în prezent.

Combateriile rapide sunt antrenante, iar mecanica unică de stimulare adaugă un strat suplimentar de profunzime la gameplay. În plus, jocul arată absolut superb pentru vârsta sa, cu unele dintre cele mai bune grafice pe care le veți vedea într-un joc de acțiune.

Cea mai semnificativă diferență dintre Vanquish și alte jocuri de acțiune este că este un shooter la persoana a treia. Din acest motiv, mulți jucători petrec mult timp ascunzându-se în spatele unor acoperiri în loc să se grăbească prin câmpul de luptă în timp ce trag.

Acest lucru îi face pe oameni să aibă o idee greșită despre ce este Vanquish. Nu mă înțelegeți greșit, jucați cum vreți, dar acest joc este mult mai distractiv atunci când alergi, sari și îți asumi riscuri atunci când tragi. Învățați de la Devil May Cry. Nu este vorba despre înfrângerea inamicilor; este vorba despre a arăta cool în timp ce o faci.

Hades

Hades este un joc de tip rogue isometric, palpitant, care te face să te descurci cu hoardele de inamici în timp ce încerci să scapi din lumea subterană. Jocul este rapid și frenetic și nu știi niciodată ce se va întâmpla în continuare.

Din moment ce acest joc este un joc de tip rogue-like, veți face același lucru din nou și din nou pentru o vreme. Cu toate acestea, acest lucru nu face decât să dovedească faptul că designul jocului este fantastic, deoarece veți continua să vă întoarceți pentru mai mult.

Există tone de arme și abilități diferite din care poți alege, astfel încât poți găsi întotdeauna un mod de joc care să se potrivească stilului tău. În plus, stilul artistic este absolut superb. Dacă sunteți în căutarea unui nou joc de acțiune pe care să îl jucați, și mai ales dacă vă plac jocurile de tip rogue-like sau izometrice, verificați cu siguranță Hades.

Sekiro

FromSoftware’s Sekiro: Shadows Die Twice este unul dintre cele mai bune jocuri de acțiune pe care le puteți juca pe Steam. Este un joc provocator care îți va testa reflexele și răbdarea, dar este și incredibil de satisfăcător.

Jocul este plasat în Japonia feudală și jucați ca un ninja care trebuie să-și salveze tânărul lord de clanul rău Ashina. Gameplay-ul se simte bine și cu ritm rapid. Cu toate acestea, vă veți găsi în mod repetat murind înainte de a avansa prin fiecare parte a jocului. Cu toate acestea, acest ciclu constant de a muri și de a învăța este ceea ce sfârșește prin a construi un sentiment incredibil de realizare atunci când, în cele din urmă, reușești să ajungi la final.

Există atât de multe bătălii cu șefi de luptat, fiecare mai dificilă decât cea din urmă. De fapt, s-ar putea să rămâi blocat la primul șef pentru o vreme, până când stăpânești unele dintre mecanismele de care vei avea cu siguranță nevoie pentru a lupta cu ceilalți șefi din joc.

Sekiro nu este pentru cei care vor doar să taie prin inamici și să apese butoane. Nu poți porni pilotul automat și forța brută decât atunci când ajungi la final. Chiar și inamicii slabi te vor termina dacă nu ești atent. Deși nu este cu adevărat un joc asemănător cu Souls, sunt șanse mari să vă placă Sekiro dacă v-a plăcut Dark Souls.

Seria Devil May Cry

Devil May Cry este un joc video de acțiune-aventură hack-and-slash dezvoltat și publicat de Capcom. În majoritatea jocurilor Devil May Cry, jucătorul îl controlează pe Dante, Fiul lui Sparda, deși uneori poți începe să joci jocul ca altcineva.

Dante este un vânător de demoni cu simțul umorului. El își folosește puterile supranaturale pentru a lupta împotriva creaturilor malefice care evadează din iad și amenință oamenii, dar de multe ori cere bani pentru asta.

Seria este plasată în lumea modernă, cu un decor gotic. Aceste jocuri sunt împărțite în capitole, sau misiuni, așa cum sunt numite, cele mai multe dintre ele trebuind să fie finalizate prin luptă. Dante poate folosi atacuri corp la corp, arme de foc și alte puteri demonice care îi sunt acordate de moștenirea sa pe jumătate demonică.

Câteva jocuri Devil May Cry prezintă personaje diferite. De exemplu, Devil May Cry 3 vă permite să jucați ca Vergil, fratele geamăn al lui Dante. Nu se oprește aici. Devil May Cry 4 îl introduce pe Nero, un alt ucigaș de demoni cu părul alb.

În funcție de joc, puteți juca și ca Lady, Trish sau V. Fiecare personaj jucabil are avantaje și abilități unice care îl fac distractiv de folosit. Devil May Cry este inventatorul subgenului Stylish Crazy Action. Este vorba despre a arăta cool în timp ce te lupți cu inamicii, motiv pentru care ai chiar și un scor de stil legat de combo-urile tale.

Bayonetta

Bayonetta este un joc de acțiune elegant, exagerat, cu personaje memorabile, lupte rapide și imagini uimitoare. Jocul urmărește povestea lui Bayonetta, o vrăjitoare care trebuie să-și croiască drum printre o armată de îngeri pentru a salva lumea de la distrugere.

Bayonetta este o explozie de jucat, iar coloana sa sonoră este una dintre cele mai bune din orice joc video. Există o mulțime de alte jocuri grozave de acest gen pe Steam, dar Bayonetta este cu siguranță o experiență memorabilă.

Acest joc hack and slash cu ritm rapid seamănă foarte mult cu Devil May Cry, cu o luptă elegantă și un personaj principal care nu se ia în serios. Întregul joc este foarte prostesc uneori, dar este foarte intenționat. În plus, deși este o ciudată, eroina Bayonetta este o dură totală.

Voi avea o explozie de rupere prin hoardele de inamici cu ea. Ea poate trage cu pistoale ținute la glezne și poate invoca bestii demonice din iad pentru a o ajuta în lupte. Oh, și există, de asemenea, unele rezolvări de puzzle-uri ușoare aruncate pentru o măsură bună. S-ar putea să nu fie la fel de profilat ca alte jocuri de pe această listă și aș spune că nu este la fel de bun ca jocurile care l-au inspirat, dar Bayonetta este o bucurie absolută de jucat.

Scarlet Nexus

Stabilit într-o lume SF din viitorul îndepărtat, Scarlet Nexus vă pune să preluați controlul membrilor OSF, o organizație cu abilități psihice care caută să pună capăt celorlalți. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse pentru a reduce amenințarea în creștere, Ceilalți ar putea fi ținuți la distanță prin utilizarea armelor convenționale.

Cea mai bună șansă pe care o avea Pământul de a respinge invadatorii din ceruri era reprezentată de psionici, indivizi care posedau abilități psihice puternice. Jocul este configurat ca un RPG de acțiune tipic, cu tine explorând lumea, îndeplinind misiuni și luptând cu inamicii.

Combateriile sunt însă cele în care Scarlet Nexus strălucește. Este rapidă, fluidă și vă permite să combinați diferite atacuri împreună pentru a crea niște mișcări cu adevărat devastatoare. În plus, cu o varietate de arme și abilități la dispoziția ta, există o mulțime de spațiu pentru experimentare.

Scarlet Nexus este cu siguranță merită să verificați dacă sunteți în căutarea unui RPG plin de acțiune cu o luptă cu adevărat impresionantă. Povestea nu este cea mai bună pe care o veți găsi vreodată, dar contează cu câteva răsturnări de situație bune și un final interesant. În afară de asta, aceasta este o aventură foarte anime.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Acest joc a fost realizat de dezvoltatorul din spatele jocurilor Titanfall, Respawn Entertainment. Este un joc nou-nouț de acțiune-aventură cu rădăcini în lumea Star Wars. În Star Wars Jedi: Fallen Order, vei prelua rolul lui Cal, un tânăr padawan Jedi care tocmai a supraviețuit epurării Ordinului 66. Acum, trebuie să-ți termini antrenamentul înainte ca inchizitorii imperiali să-ți găsească ascunzătoarea.

În general vorbind, Star Wars Jedi: Fallen Order este un joc de tip sufletesc. Aveți o bară de forță care funcționează oarecum ca rezistența în jocurile Souls. Diferența este că o cheltuiți doar pe atacuri puternice și speciale. Cu toate acestea, aveți, de asemenea, un indicator de apărare care funcționează ca stamina în scopuri defensive.

Jocul are, de asemenea, locații interesante, scurtături, inamici cu modele pentru ca tu să stăpânești cum să te apropii de ei și lupte interesante cu șefii. Spre deosebire de cele mai multe jocuri de tip Souls, puteți selecta și dificultatea jocului, ceea ce înseamnă că există suficient farmec ocazional pentru a-l face distractiv pentru toată lumea.

În timp ce câștigi putere în căile Forței, folosește-ți sabia laser și puterile Forței pentru a te lupta cu roiuri de adversari. Etapele sunt bine concepute și provocatoare, dar nu se simt niciodată nedrepte sau ca și cum ar fi imposibil de finalizat.

Doom

Doom este unul dintre cele mai distractive și rapide jocuri pe care le poți juca. Glory Kills te face să te simți în mod constant ca un dur, iar jocul este suficient de provocator pentru a te face să te întorci pentru mai mult. În plus, coloana sonoră dinamică este o caracteristică suplimentară grozavă care face jocul mult mai captivant și mai plăcut.

Doom este diferit de alte First Person Shooter pentru că forțează jucătorii să se miște și să fie activi în timp ce vânează demonii. Nu este ușor să te confrunți cu hoarde de inamici în același timp, dar acest lucru face ca acțiunea să fie mult mai intensă.

Există, de asemenea, tone de arme și modificări disponibile în Doom, care sunt deblocate pe măsură ce progresați prin modul poveste.

În general, dacă sunteți în căutarea unui FPS rapid cu o mulțime de provocări, Doom și Doom: Eternal sunt alegeri excelente.

Dumnezeu al războiului

God of War este un joc de acțiune-aventură care a fost lansat la începutul anului 2018. Jocul este o continuare a jocului cu același nume din 2010 și este unul dintre cele mai bune jocuri de acțiune pe care le puteți juca pe Steam.

Povestea îl urmărește pe Kratos, un războinic spartan care a părăsit Grecia și și-a făcut o nouă viață în ținuturile nordice. Din păcate, noua sa soție a murit. Acest lucru i-a determinat pe Kratos și pe fiul său să caute cel mai înalt munte pentru a-i împrăștia cenușa de acolo, pentru a-i onora ultima dorință.

Cu toate acestea, începe o serie de evenimente care îl dezvăluie pe Kratos zeilor nordici, ceea ce duce inevitabil la conflicte epice, moarte și război.

Acest joc reinventează franciza în multe moduri diferite. Adaugă un dialog constant între Kratos și Atreus, fiul său, și, de asemenea, schimbă unghiul camerei. Fiecare bătălie pare mai viscerală și mai personală, dar și mai periculoasă, deoarece nu poți vedea inamicii din spatele tău. Acestea fiind spuse, a fost totuși un pas în direcția cea bună.

Jucabilitatea este incredibil de fluidă, iar lupta este una dintre cele mai satisfăcătoare pe care le veți experimenta vreodată. Dacă sunteți în căutarea unui joc de acțiune fantastic, God of War merită cu siguranță timpul dumneavoastră.

Marvel’s Spider-Man Remastered

Spider-Man de la Insomniac Games este unul dintre cele mai bune jocuri cu supereroi realizate vreodată. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune jocuri de acțiune de pe Steam, datorită luptelor palpitante și mișcărilor fluide. Lumea deschisă a jocului, New York City, este imensă și plină de lucruri de făcut, iar povestea este excelentă.

Acesta este jocul pentru tine dacă ești în căutarea unei aventuri de supereroi pline de acțiune. Gameplay-ul său de tip free-roaming poate face să fie puțin prea ușor să te pierzi în tot ceea ce are de oferit orașul, dar asta face parte din ceea ce îl face atât de interesant.

Marvel’s Spider-Man are zeci de costume și gadgeturi de deblocat și o mulțime de crime de combătut. Așadar, chiar și după ce ați terminat campania principală, veți mai avea mult conținut de explorat. Pe lângă bătăliile rapide împotriva diferitelor tipuri de inamici, jucătorii își vor petrece timpul rezolvând puzzle-uri în timp ce explorează mediul înconjurător.

Versiunea remasterizată a jocului arată superb. Aceasta nu va face decât să vă îmbunătățească experiența într-unul dintre cele mai captivante jocuri video din era PlayStation 4. Grafica a fost actualizată pentru a arăta mai bine ca niciodată, iar gameplay-ul este la fel de distractiv ca atunci când a fost lansat jocul original. Adăugați toate acestea la misiunile și gameplay-ul bine concepute și vă garantez că vă veți simți ca Spider-Man.

Katana Zero

Cine a spus că jocurile de acțiune trebuie să fie întotdeauna 3D? Dezvoltat de Devolver Digital și publicat de Askiisoft, Katana Zero este un platformer de acțiune stilat, amplasat într-o lume futuristă de neon cyberpunk.

Jocați ca un asasin cu katana care trebuie să-și croiască drum printre inamici pentru a finaliza misiunile. Gameplay-ul este incredibil de satisfăcător, cu controale fluide și imagini superbe. Poate fi dificil uneori, dar strictețea luptei înseamnă că nu te vei simți niciodată înșelat atunci când mori.

Acțiunea din joc este superbă. Trebuie să neutralizați adversarii după cum este necesar pentru a supraviețui. Trimiteți gloanțe înapoi la adversari, evitați loviturile și folosiți bombe și capcane pentru a suprima inamicii și a prelua controlul situației.

Care nivel a fost proiectat cu meticulozitate pentru a oferi mai multe moduri de a-l termina. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a învinge adversarii în moduri unice, utilizând strategii spontane pentru a scăpa de ei după cum credeți de cuviință.

Castlevania Advance Collection

Aducând mai multe jocuri de acțiune 2D pe listă, voi adăuga o colecție care vine cu unele dintre cele mai bune jocuri de pixeli de pe Steam.

Colecția Castlevania Advance include următoarele titluri de pe Game Boy Advance: Castlevania: Circle of the Moon, Castlevania: Harmony of Dissonance, Castlevania: Aria of Sorrow, și vine, de asemenea, cu Castlevania: Dracula X.

În Castlevania: Circle of the Moon, sunteți Nathan Graves, un ucenic vânător de vampiri. Nathan și maestrul său invadează castelul lui Dracula pentru a împiedica întoarcerea înfricoșătoare a contelui, dar lucrurile nu merg așa cum au fost plănuite.

În jocul video Castlevania: Harmony of Dissonance, îl joci pe Juste Belmont, un vânător de vampiri și nepotul celebrului Simon Belmont. Sistemul “Spell Fusion”, care vă permite să combinați Arme secundare și Grimoires pentru a crea vrăji puternice, este una dintre numeroasele inovații pe care acest joc le-a introdus în gen.

În Castlevania: Aria of Sorrow, preluați rolul lui Soma Cruz, o adolescentă care face schimb de elevi de liceu în Japonia. El cade în cele din urmă victimă a ciclului nesfârșit de renaștere al Lordului Întunecat.

În ceea ce privește Castlevania: Dracula X, acesta este considerat unul dintre cele mai dificile jocuri Castlevania de până acum și este o adaptare a clasicului joc de acțiune Castlevania: Rondo of Blood.

Resident Evil 4, 5 și 6

Resident Evil a devenit cunoscut mai întâi pentru că a fost numele celor mai iconice jocuri de survival horror din era PlayStation One. Cu toate acestea, franciza a trecut la genul de acțiune cu Resident Evil 4 și a rămas acolo până la Resident Evil 6.

Dacă sunteți în căutarea unei acțiuni care să vă bată inima, la limită, nu căutați mai departe de franciza Resident Evil. RE4, 5 și 6 sunt toate disponibile pe Steam și sunt unele dintre cele mai bune jocuri de acțiune de pe piață. Vă veți confrunta cu hoarde de zombi, creaturi mutante și psihopați deranjați în timp ce încercați să rezolvați puzzle-uri și să rămâneți în viață.

Aceste jocuri intense și palpitante vă vor ține în priză ore în șir. Nu există nimic mai bun decât să te cufunzi cu totul într-un joc care te ține în priză în fiecare secundă. Dacă asta este ceea ce căutați, atunci jocurile Resident Evil menționate sunt alegeri excelente.

În Resident Evil 4, veți încerca să scăpați dintr-un sat infectat, luptând împotriva unui atac de săteni mutanți și bestii uriașe. În Resident Evil 5, te vei lupta cu roiuri de inamici și vei rezolva puzzle-uri de mediu în timp ce îți faci drum prin Africa. În cele din urmă, în Resident Evil 6, care se desfășoară în America de Nord și Europa de Est, trebuie să faci echipă cu personaje din alte jocuri pentru a salva lumea.

Metal Gear Rising: Răzbunarea

Un joc hack and slash plin de acțiune, Metal Gear Rising: Revengeance vă pune să jucați în rolul ninja cyborg Raiden. Vă veți confrunta cu tone de inamici, veți devia gloanțele folosind katana, veți alerga pe perete și veți folosi arme de înaltă tehnologie pentru a vă doborî inamicii. Povestea este intensă, iar gameplay-ul este la fel de palpitant.

Există câteva personaje și momente memorabile în Metal Gear Rising: Revengeance, dar sunteți aici pentru acțiune. Când vine vorba de asta, nimic nu se compară cu tăierea dușmanilor ca un ninja cyborg în acest joc. Raiden se luptă chiar și cu un Metal Gear în mărime naturală, iar acest lucru este incredibil de mișto. Jocul nu ascunde ceea ce este

Metal Gear Rising: Revengeance nici măcar nu încearcă să ascundă ceea ce este. Este în mod clar o fantezie de putere exagerată care vă permite să jucați ca un dur suprem, tăind cu ușurință printre inamici. În plus, lupta este incredibil de satisfăcătoare, cu un accent profund pe dezmembrarea strategică.

Dacă sunteți în căutarea unui joc plin de acțiune care se simte un pic diferit de majoritatea jocurilor de acțiune și aventură hack-and-slash și vă menține distrat ore în șir, ați găsit-o.

4.9/5 - (9 voturi)
Matei Corvin

Matei este unul din autorii acestui blog. Este un scriitor de content online de peste 10 ani. Pasiunile sale sunt laptopurile, smartphoneurile, si securitatea online.

In ultimii 5 ani, a reusit sa publice peste 100 de articole pe domenii mari precum Vice, Forbes, Medium.

Este foarte interesat de viitorul tehnologiei, de aceea nu lasa nimic neacoperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *